top of page
  • Admin

Κατεβάζουν διακόπτες σε ανελκυστήρες που δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας


Έκκληση προς πάσαν κατεύθυνση για την ορθή λειτουργία των ανελκυστήρων τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά κτήρια, απηύθυνε με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.

«Μπορεί να θεωρείται δευτερεύον θέμα, όμως η λειτουργία ενός ανελκυστήρα είναι εξαιρετικά σοβαρή από την άποψη της διαδικασίας συντήρησης, αδειοδότησης και πιστοποίησής τους. Για τους λόγους αυτούς, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών προϊσταμένων στην Διεύθυνση Βιομηχανίας, με την παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Πόκκια, όπου εξετάστηκε το θέμα. Καλούμε τις διευθύνσεις των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να αποστείλουν προς όλους τους νησιωτικούς δήμους σχετικό έγγραφο, με το οποίο θα απευθύνονται προς όλους τους ενδιαφερομένους ώστε να επικαιροποιήσουν την πιστοποίησή τους, ενώ παράλληλα και οι ίδιοι οι Δήμοι, πρέπει να προβούν σε ελέγχους. Βάσει του νόμου, ο εκάστοτε δήμος έχει πλέον την αρμοδιότητα ελέγχου. Σε κάθε Δήμο τηρείται μητρώο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα όριά του. Και κάθε περιφέρεια έχει υπό τον έλεγχό της τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 24 συνεργεία για την Δωδεκάνησο, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και για τις Κυκλάδες, όπου έχουν την εξουσιοδοτημένη λειτουργία για να συντηρούν και να εγκαθιστούν τους ανελκυστήρες. Ωστόσο, απαιτείται επικαιροποίηση, συντήρηση, πιστοποίηση και μόνιμη απασχόληση προσωπικού.

Δεν είναι απλό το πράγμα με την εγκατάσταση ανελκυστήρων και ιδιαίτερα σε κτήρια που επιτελούν σκοπούς που αφορούν την δημόσια υγεία, όπως νοσοκομεία κ.λπ.» τόνισε ο κ. Φλεβάρης.

Ο αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλα τα συνεργεία, να ανταποκριθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου και να επικοινωνήσουν άμεσα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ώστε να συμπληρώσουν τους φακέλους των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς από την 1η Ιουλίου ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι και ο Δήμος Ρόδου θα προβαίνει σε σφραγίσεις εγκαταστάσεων ανελκυστήρων, όπου δεν τηρούνται οι προδιαγραφές και δεν υπάρχουν πιστοποιήσεις.

«Είναι σαφές το γεγονός πως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ζητούν πιστοποίηση των συνεργείων. Το θέτω αυτό, καθώς εμφανίζονται συνεργεία, που έχουν έδρα στην Αθήνα ή στην Κρήτη αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Στο κομμάτι που μας αφορά έχουμε ευθύνες να προστατεύσουμε τον κόσμο αλλά και τον τουρισμό μας» είπε ο κ. Φλεβάρης, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον δεν συμμορφώνονται.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page