top of page
  • Admin

Μεγαλόψυχοι Επιχειρηματίες: 22.00€ για την συντήρηση ανελκυστήρα / ασανσέρ


Με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό που συναντήσαμε σε ραντεβού που ζητήθηκε από την διαχείριση ενός κτιρίου θα προσπαθήσουμε ακόμα μια φορά να σας κάνουμε να καταλάβετε ότι η οικονομική συντήρηση στην πραγματικότητα ξεπερνά το κόστος της ακριβής συντήρησης.

Κατά την διάρκεια λοιπόν του ραντεβού ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε την τιμή της προσφοράς μας, στο άκουσμα μόνο της τιμής μας είπαν είμαστε ακριβοί πολύ ακριβοί, ότι πληρώνουν τα μισά δηλαδή 22.50 € ανά συντήρηση.

Τους εξηγήσαμε ότι με αυτήν την τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να βγάζει κέρδος η εταιρία συντήρησης και εκείνοι επέμεναν ότι έχουν πετύχει πολύ καλή τιμή με σιγουριά για την επιλογή τους .

Η συζήτηση προχώρησε, ενημερώσαμε για την κατάσταση του ανελκυστήρα. Μετά από μια γρήγορη ματιά στους μηχανισμούς λειτουργίας και ασφαλείας διαπιστώσαμε εκτεταμένη φθορά σε εξάρτημα το αναφέραμε στην διαχείριση, μας είπαν ότι πρόσφατα έγινε αλλαγή και σε ένα άλλο εξάρτημα το οποίο δεν ήξεραν ακριβός τι και ποιο είναι. Η σκέψη στην διαχείριση του κτιρίου να βρει την απόδειξη πώλησης μας έλυσε αυτομάτως πληθώρα αποριών, μας ανέφερε το όνομα του ανταλλακτικού καθώς και την τιμή του. Αναρωτιέστε τι διαπιστώσαμε; Διαπιστώσαμε ότι το ανταλλακτικό που είχε το πρόβλημα δεν είχε αντικατασταθεί ΠΟΤΕ! Είχε αλλαχτεί ‘’υποτιθέμενα’’ μήνες

πριν την προβλεπόμενη φθορά του. Ήρθε όμως η ημέρα να φθαρεί πραγματικά και κατά σύμπτωση να γίνει αυτό το ραντεβού που σκοπό δεν είχε την καλύτερη τιμή συντήρησης αλλά ενημέρωση για την πιστοποίηση του ανελκυστήρα

Εξηγήσαμε λοιπόν ότι το εξάρτημα αυτό θέλει χρόνια για να φθαρεί συνεπώς δεν φθάρθηκε πάλι το ίδιο μέσα σε 6 μήνες.

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν

· Τιμή συντήρησης = 22,50€ ανά συντήρηση.

· Τιμή ανταλλακτικού που υποτίθεται άλλαξαν = 180.00€ / 4 φορές πάνω από την πραγματική τιμή!

· Πραγματική τιμή ανταλλακτικού = 35.00€ 4 φορές κάτω!

Μην βιάζεστε! Δεν τελειώσαμε μην ξεχνάμε ότι δεν αλλάχτηκε ποτέ το ανταλλακτικό! Άρα υπάρχει περίπτωση να σας τα πάρουν επί 9 φορές!

Αφού το ανταλλακτικό φθάρθηκε πραγματικά πλέον θα πρέπει να αλλαχτεί, τρία τινά υπάρχουν .

I. Η να αλλάξουν το ανταλλακτικό και να σας το χρεώσουν πάλι.

II. Η να σας πουλήσουν με άλλο όνομα το ίδιο ανταλλακτικό

III. Η μετά από όλα αυτά να γίνουν μεγαλόψυχοι και να μην σας χρεώσουν τίποτα, πράγμα απίθανο αφού εσείς δεν θα έχετε καταλάβει τίποτα από όλα όσα σας αναφέραμε παραπάνω.

62 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page