top of page
  • Συμβουλές

Το πρώτο σύστημα ανελκυστήρων χωρίς σχοινιά, οριζόντια & κάθετη μεταφορά


Γερμανικός ειδικός στον ανελκυστήρα thyssenkrupp αποκάλυψε το MULTI, το πρώτο οριζόντιο-κατακόρυφο σύστημα ανύψωσης χωρίς σχοινιά στον κόσμο. Που εισήχθη για πρώτη φορά το 2014 και παράγει τόσο ενθουσιασμό όσο και εμπιστοσύνη, το MULTI προσφέρει πολλαπλές καμπίνες που λειτουργούν σε βρόχο, όπως ένα σύστημα μετρό μέσα σε ένα κτίριο. Χωρίς τη χρήση καλωδίων, η MULTI τρέχει σε ένα ασφαλές σύστημα φρένων πολλαπλών επιπέδων και περιττή ασύρματη διαχείριση δεδομένων και ενέργειας στα αυτοκίνητα. Η πρώτη πλήρως λειτουργική μονάδα δοκιμάστηκε επιτυχώς στον πύργο δοκιμών του thyssenkrupp στο rottweil της Γερμανίας ενώ η ευρωπαϊκή ακίνητη περιουσία OVG ακίνητα ανακοίνωσε ότι θα είναι ο πρώτος πελάτης της MULTI, εγκαθιστώντας τους ανελκυστήρες στο νέο ανατολικό κτίριο πύργου στο Βερολίνο.

ο MULTI προσφέρει πολλαπλές καμπίνες που λειτουργούν σε βρόχο που τρέχουν κάθετα και οριζόντια όλες τις εικόνες από το thyssenkrupp

Καθώς οι πόλεις μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν και τα κτίρια γίνονται όλο και πιο ψηλά για να φιλοξενήσουν περισσότερους ανθρώπους, οι αρχιτέκτονες και οι αρχιτέκτονες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις γύρω από την άνετη και γρήγορη μετακίνηση των ανθρώπων προς τους προορισμούς τους. Ο ανελκυστήρας MULTIμπορεί να επιτύχει έως και 50% υψηλότερη μεταφορική ικανότητα και να μειώσει τη μέγιστη ζήτηση ισχύος κατά 60% σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα ανελκυστήρων. Αυτοί οι δύο παράγοντες σημαίνουν μια δραματική βελτίωση για πολυώροφα κτίρια. Επιπλέον, δεδομένου ότι η MULTI μπορεί να κινηθεί πλαγίως καθώς και κατακόρυφα και χωρίς περιορισμούς ύψους, επιτρέπει την άνευ προηγουμένου δυνατότητα στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό των κτιρίων.

Ο ανελκυστήρας κινείται χωρίς τη χρήση συρματόσχοινων σε ένα ασφαλές σύστημα φρένων πολλαπλών επιπέδων

Η MULTI απαιτεί λιγότερους και μικρότερους άξονες από τους συμβατικούς ανελκυστήρες και μπορεί να αυξήσει τη χρήση του κτιρίου κατά 25%, αντιπροσωπεύοντας επιπλέον έσοδα από τον πρόσθετο μισθωτό / ενοικιαζόμενο χώρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά ίχνη ανελκυστήρα-κυλιόμενες σκάλες μπορούν να καταλάβουν το 40% του χώρου του κτιρίου του πολυκατοικιού, ανάλογα με το ύψος του κτιρίου. Το MULTI απαιτεί εντυπωσιακά χαμηλότερη ισχύ αιχμής επιτρέποντας καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, μειώνοντας έτσι το επενδυτικό κόστος στην υποδομή παροχής ενέργειας.

Η MULTI μπορεί να αυξήσει την χρήση του κτιρίου κατά 25%

Σύμφωνα με το antony wood, εκτελεστικός διευθυντής της CTBUH (συμβούλιο για ψηλά κτίρια και αστικούς βιότοπους): «αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη εξέλιξη στη βιομηχανία ανελκυστήρων από την εφεύρεση του ανελκυστήρα ασφαλείας πριν από περίπου 165 χρόνια. Ο «άγιος grail» των ανελκυστήρων ήταν να κινηθεί πέρα ​​από το τράβηγμα κάθετα από ένα σχοινί υπό τάση - προς ένα σύστημα που επιτρέπει την κίνηση σε κεκλιμένες ή οριζόντιες κατευθύνσεις. Το MULTI, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν που παραδίδεται σήμερα, δείχνει πραγματικά την πορεία προς τα εμπρός για το εν λόγω δυναμικό. Αυτό έχει την ικανότητα να μετασχηματίσει τη βιομηχανία γενικότερα, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται ψηλά κτίρια και επιτρέποντας πολύ πιο αποδοτικά σχέδια πυρήνα, καθώς και καλύτερη συνδεσιμότητα στα κτίρια ».

Ο ανελκυστήρας MULTI μπορεί να επιτύχει έως και 50% υψηλότερη μεταφορική ικανότητα

Δοκιμή μοντέλου κλίμακας MULTI 1: 3

Χωρίς περιορισμούς ύψους, επιτρέπει άνευ προηγουμένου δυνατότητες στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό των κτιρίων

151 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page