top of page
  • Admin

Ασανσέρ έκανε ελεύθερη πτώση από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο


Στιγμές απόλυτου πανικού για τους τρεις ανθρώπους που ήταν μέσα - Ο θάλαμος βρέθηκε 40 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους

Σκηνή βγαλμένη από ταινία τρόμου εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Εφορία του Βόλου. Ασανσέρ έκανε... ελεύθερη πτώση από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο με τρεις επιβαίνοντες. Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, όλα έγιναν στις 10.15, όταν δύο άνδρες και μια γυναίκα -ηλικίας περίπου 52 ετών- εισήλθαν στον ανελκυστήρα για να κατέβουν από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο. Όπως ανέφερε μετά στους πυροσβέστες η τραυματισμένη γυναίκα, πριν ακόμη ξεκινήσει το ασανσέρ, ακούστηκε ένα απότομο «μπαμ» και ξαφνικά ο ανελκυστήρας βρέθηκε στο ισόγειο. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με επτά άνδρες, όπως και ο γιατρός του ΕΚΑΒ. Έξω από το ασανσέρ είχε συγκεντρωθεί κόσμος.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα στο ισόγειο και διαπίστωσαν ότι ο θάλαμος βρισκόταν περίπου 40 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Οι δύο άνδρες ήταν καλά στην υγεία τους και μόνο η γυναίκα είχε τραυματιστεί στη μύτη, εκφράζοντας παράπονα ότι πονούσε στο πόδι της. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στο νοσοκομείο για τη διενέργεια εξετάσεων.

Εργαζόμενοι στην Εφορία έκαναν λόγο για συχνές βλάβες των ασανσέρ και στις δύο εισόδους του κτηρίου, ζητώντας την αντικατάστασή τους με πιο σύγχρονα.

Επιτροπή διερευνά τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος στην Εφορία Βόλου

Επιτροπή της οποίας προΐσταται η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας και συμμετέχουν διάφοροι φορείς θα εξετάσει σήμερα τις συνθήκες πρόκλησης του ατυχήματος με την ελεύθερη πτώση του ανελκυστήρα στο κτίριο που στεγάζεται μεταξύ άλλων και η Εφορία του Βόλου. Ο εκ των διαχειριστών του κτιρίου Θανάσης Κοντονίνας δηλώνει ότι το ασανσέρ είναι σωστά συντηρημένα και πιστοποιημένα από τον αρμόδιο φορέα και σύμφωνα με τον ίδιο το ατύχημα πιθανόν να προκλήθηκε λόγω υπερφόρτωσης καθώς σε αυτό επέβαιναν περισσότερα άτομα από όσα επιτρέπεται.

Ο κ. Κοντονίνας εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό των ατόμων -τέσσερα σύμφωνα με την αστυνομία από τους έξι που επέβαιναν- και τόνισε ότι όλα τα ασανσέρ συντηρούνται κανονικά σε εβδομαδιαία βάση. “Πριν δύο μήνες ένα μία μεγάλη επισκευή. Ο καθημερινός φόρτος είναι πολύ μεγάλος και για τους δύο ανελκυστήρες” ανέφερε, οι οποίοι πέχουν διαφορετικό συντηρητή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Βόλου και μάλιστα τους οφείλονται αρκετά χρήματα.

Ο κ. Κοντονίνας ανέφερε ότι στο ασσανσέρ επέβαιναν επτά άτομα. “Τα τέσσερα έφυγαν και έμειναν οι τρεις που τραυματίστηκαν”, εξηγώντας ότι στον ανελκυστήρα είχαν εισέλθει περισσότερα άτομα από ό,τι επιτρέπεται. (σύμφωνα με το ταμπελάκι πάνω στον ανελκυστήρα σε αυτόν μπορούν να ανέβουν έξι άτομα).

Επιπλέον τόνισε ότι λειτούργησε ο μηχανισμός ασφαλείας και σταμάτησε ο ανελκυστήρας λίγο κάτω από το ισόγειο. Παραδέχθηκε ότι συχνά οι ανελκυστήρες μπλοκάρουν μεταξύ ορόφων, επισήμανε όμως ότι αυτό προκαλείται και από κακή χρήση των πολιτών που τα χρησιμοποιούν.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Αστυνομία, στον ανελκυσήτρα επέβαιναν έξι άτομα. Αρχικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, τρία εξ αυτών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και τέταρτο άτομο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Αστυνομίας, έχουν κατατεθεί μηνύσεις για το συμβάν,ενώ συνελήφθη η υπεύθυνη του τεχνικού γραφείου συντήρησης του ανελκυστήρα στην Δ.Ο.Υ. Βόλου. Η 45χρονη εντοπίστηκε το πρωί στο γραφείο της και προσήχθη στον τόπο του ατυχήματος όπου έγινε αυτοψία παρουσία στελεχών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου. Αμέσως μετά συνελήφθη και, όπως έγινε γνωστό, κρατείται στην αστυνομία έως ότου ολοκληρωθεί η προανάκριση και σχηματισθεί η δικογραφία.

Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με επιστολή της προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό και να διασφαλιστεί η ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων.

Ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα η υπεύθυνη συντήρησης του ασανσέρ στη Δ.Ο.Υ. Βόλου

Στη σύλληψη της υπεύθυνης του τεχνικού γραφείου συντήρησης του ανελκυστήρα στην Δ.Ο.Υ. Βόλου, όπου χθες σημειώθηκε ατύχημα με τέσσερις τραυματίες, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία. Η 45χρονη εντοπίστηκε το πρωί στο γραφείο της και προσήχθη στον τόπο του ατυχήματος όπου έγινε αυτοψία παρουσία στελεχών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου. Αμέσως μετά συνελήφθη και, όπως έγινε γνωστό, κατέθεσε στην Αστυνομία και στη συνέχεια με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο ενώ αναμένονται οι τεχνικές εκθέσεις από την Πυροσβεστική και την Πολεοδομική Υπηρεσία για ολοκληρωθεί η σύνταξη της δικογραφίας.

Την αναζήτηση και σύλληψη της υπεύθυνης συντήρησης είχε παραγγείλει με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Σημειώνεται ότι το ατύχημα προκάλεσε επίσης την παρέμβαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, που ζήτησε από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή, να διερευνηθεί άμεσα το περιστατικό, αλλά και έντονο προβληματισμό στους εφοριακούς υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Βόλου, που μιλούν για συχνά προβλήματα με τον ανελκυστήρα.

Όλα συνέβησαν χθες στις 10.15 το πρωί, όταν ο ένας από τους δύο ανελκυστήρες προς την πλευρά της οδού Παπαδιαμάντη, δεν διέκοψε την πορεία του στον όροφο, στον οποίο κατευθυνόταν, με έξι επιβαίνοντες, αλλά έφθασε 40 εκατοστά κάτω από το ισόγειο…

Ο ανελκυστήρας βρισκόταν στην κάθοδο, από τον τρίτο, με προορισμό τον πρώτο όροφο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σταμάτησε στον πρώτο, ούτε στο ισόγειο και μέσα σε πανδαιμόνιο θορύβων και κρότων έφθασε 40 περίπου εκατοστά κάτω από το ισόγειο, όπου και διέκοψε την ξέφρενη πορεία του. Στο εσωτερικό του θαλάμου επικράτησε πανικός. Οι επιβαίνοντες, έξι άτομα, έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον και, όπως έγινε γνωστό, τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν έχοντας τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, από τα οποία, μία γυναίκα 50 χρόνων και ένας άνδρας 57 χρόνων, πιο σοβαρά. Σημειώνεται πως πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στιγμή του ατυχήματος το ασανσέρ ήταν υπέρβαρο καθώς τα άτομα που επέβαιναν ξεπερνούσαν το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος.

Για τον απεγκλωβισμό τους ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ενώ επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό, που μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο. Μια έγκυος γυναίκα ήταν τυχερή, καθώς δεν είχε εισέλθει στον ανελκυστήρα την τελευταία στιγμή, γιατί είχε κλειστοφοβία…

Όπως ανέφερε στους πυροσβέστες η τραυματισμένη γυναίκα, πριν ακόμη ξεκινήσει, ακούστηκε ένα απότομο «μπαμ» και ξαφνικά ο ανελκυστήρας βρέθηκε στο ισόγειο.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες, ενώ ήδη στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περαστικοί και εργαζόμενοι στην Εφορία. Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί στη μύτη και παραπονέθηκε ότι πονούσε το πόδι της, με αποτέλεσμα να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και στη συνέχεια να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

Εργαζόμενοι στην Εφορία καταγγέλλουν τις συχνές βλάβες των ανελκυστήρων και στις δύο εισόδους του κτιρίου και ζητούν να αντικατασταθούν.

Το γεγονός των συχνών βλαβών επιβεβαιώνουν και πυροσβέστες, που καλούνται συχνά για να κάνουν απεγκλωβισμούς ανθρώπων, όταν οι ανελκυστήρες παρουσιάζουν βλάβες, όπως χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία συντήρηση του ανελκυστήρα φέρεται να είχε γίνει το περασμένο Σάββατο, ωστόσο αναζητούνταν το βιβλίο συντήρησης, που είναι υποχρεωμένο το συνεργείο να υπογράφει και να διατηρείται σε ειδικό χώρο του ανελκυστήρα. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, που έχει αναλάβει και την σχετική προανάκριση, έλαβαν καταθέσεις από παθόντες και αυτόπτες μάρτυρες του χθεσινού ατυχήματος, ενώ αναμένεται και η τεχνική έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

232 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page