top of page
  • Admin

Απερρίφθη αίτημα 86χρονου για την χρήση ανελκυστήρα


Mε απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα ενός 86χρονου Ροδίτη ξενοδόχου και των δύο του κορών, για την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα ρυθμίζει τη χρήση ανελκυστήρα σε πολυκατοικία.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο 86χρονος, με σοβαρά προβλήματα υγείας, που βαδίζει υποβοηθούμενος, υποστηρίζει ότι είναι εγκλωβισμένος στο ακίνητο ιδιοκτησίας των δύο κορών του γιατί δεν του επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα.

Η αντίδικος πλευρά επεσήμανε στο δικαστήριο ότι έχουν απορριφθεί ακόμη 2 αιτήσεις με όμοιο περιεχόμενο για την έκδοση ισάριθμων προσωρινών διαταγών, ενώ εκδόθηκε και σχετική οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που δεν ικανοποίησε το αίτημα του 86χρονου.

Επεσήμαναν ότι όλοι οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, πλην των αιτούντων αποφάσισαν να διακόψουν την λειτουργία του ανελκυστήρα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ασύμφορης λειτουργίας του.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου έχει κρίνει εξάλλου ότι το ζήτημα της χρήσης του ανελκυστήρα αφορά ασφαλιστικά νομής μεταξύ συνιδιοκτητών και συνεπώς αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου Ρόδου.

Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Ρόδου, απέρριψε για 2η φορά το όμοιο αίτημα περί εκδόσεως προσωρινής διαταγής ως προς την χρήση του ανελκυστήρα, το οποίο όμως επανεισήχθη εκ νέου στο Μονομελές με νέα αίτηση αναρμοδίως και απαραδέκτως.

Με προηγούμενη απόφαση εξάλλου το δικαστήριο είχε δεχτεί το αίτημα εκδόσεως προσωρινής διαταγής υπό τον όρο ότι ο 86χρονος και οι κόρες του θα κάλυπταν όλα τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του ανελκυστήρα εξ’ ιδίων χρημάτων, έως την ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεώς τους.

Πλην όμως κατά την ημερομηνία συζήτησης, το Δικαστήριό απέρριψε το σχετικό αίτημα περί διατηρήσεως της προσωρινής διαταγής έως την έκδοση της απόφασής του, η οποία τελικά παρέπεμψε λόγω αναρμοδιότητας την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο Ρόδου.

Ο λόγος που απερρίφθη δύο φορές το αίτημα περί εκδόσεως προσωρινής διαταγής ήταν διότι κρίθηκε ότι ο 86χρονος και οι κόρες του όφειλαν 26 μήνες κοινόχρηστα, τα οποία, ενώ δεν κατέβαλλαν απαιτούσαν να χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα, ο οποίος λειτουργούσε (ρεύμα και συντήρηση) με δαπάνες των υπολοίπων συνιδιοκτητών.

Την 2η φορά αφού κατέβαλαν πρώτα τα κοινόχρηστα των 26 μηνών μετά την απόρριψη του αιτήματός τους από το Ειρηνοδικείο, αιτήθηκαν και πήραν από το Μονομελές Πρωτοδικείο την σχετική προσωρινή διαταγή έως την συζήτηση της αγωγής – αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, πλην όμως κατά την συζήτηση, προσκομίστηκε βεβαίωση εταιρείας κοινοχρήστων, από την οποία προέκυπτε πως μετά την χορήγηση της προσωρινής διαταγής δεν πλήρωσαν ούτε ένα μήνα κοινόχρηστα έως και την ημερομηνία της συζήτησης της σχετικής αιτήσεώς τους, ήτοι συνολικά 364,90 €.

Ισχυρίζονται ακόμη ότι η συγκεκριμένη οικία έχει μετατραπεί σε επαγγελματική στέγη ενός πολιτικού μηχανικού, ενώ τονίζουν ότι λόγω των μικρών διαστάσεων της καμπίνας του ανελκυστήρα, δεν είναι δυνατή η χρήση αυτού από το ΕΚΑΒ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή επείγοντος κινδύνου.

Τους αντιδίκους του 86χρονου εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Σταύρος Νικολένδρης.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

32 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page