top of page
  • Συμβουλές

Αντικαταστήστε τα παλιά συρματόσχοινα του ανελκυστήρα σας με PFEIFER DRAKO


Φωτογραφία BY NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΉΡΕΣ

Αντικαταστήστε τα παλιά συρματόσχοινα του ανελκυστήρα σας με νέα από τον κορυφαίο κατασκευαστή στον κόσμο PFEIFER DRAKO Drahtseilwerk, συρματόσχοινα Γερμανικής ποιότητας και κατασκευής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! σε απομιμήσεις και πλαστά πιστοποιητικά γνησιότητας!

Κυκλοφορούν σκοινιά αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστων κατασκευαστών η και πλαστή ονομασία.

 

Συμβουλές για την αλλαγή συρματόσχοινων ανελκυστήρα.

Αν ο ανελκυστήρας σας διαθέτει 2 συρματόσχοινα και πρέπει να τα αλλάξετε φροντίστε να γίνει μελέτη και κατασκευή ώστε να τοποθετηθεί ένα επιπλέον συρματόσχοινο και να διαθέτει το ελάχιστο 3 καθώς είναι υποχρεωτικό για να εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας.

Αν ο ανελκυστήρας σας είναι μιας ταχύτητας (ειδικά τότε) ζητήστε τα σχοινιά να είναι αριστερόστροφα και δεξιόστροφα ώστε να μην ολισθαίνει το σχοινί στην τροχαλία κατά το απότομο σταμάτημα του κινητήρα. ( Συνιστούμε να γίνεται το ίδιο και σε ανελκυστήρες με πίνακες inverter καθώς και ανελκυστήρες 2 ταχυτήτων.

Κατά την αλλαγή συρματόσχοινων φροντίστε να αλλάξετε και τις τροχαλίες που έχουν φθαρεί ( Τα συρματόσχοινα θα πρέπει να είναι κατά 20% εκτός της αυλάκωσης της κάθε τροχαλίας.

Ζητήστε να γίνει αλλαγή λαδιών, στεγανοποίηση και έλεγχος μηχανής εσωτερικά καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις για να αφαιρεθεί η παλιά τροχαλία θα ανοιχτεί και η μηχανή.

Ζητήστε να γίνει αλλαγή των κώνων πρόσδεσης συρματόσχοινων στην περίπτωση που έχει γίνει έκχυση με μολύβι

Ζητήστε να τοποθετηθούν τουλάχιστον 2 σφικτήρες ανά συρματόσχοινο

Ζητήστε να τοποθετήσουν ελατήρια η ελαστικά απορρόφησης κραδασμών στους κώνους του θαλάμου.

Προσοχή! Για την ασφάλεια σας και τον χρόνο ζωής θα πρέπει να γίνει σωστή τάνυση των συρματόσχοινων ώστε να έλκουν ισομερώς το βάρος του θαλάμου.

Προσοχή! Μια παλιά τροχαλία υπάρχει ενδεχόμενο να συγκρατήσει στην φθαρμένη αυλάκωση το σχοινί και να προκαλέσει την χαλάρωση των υπολοίπων και την μερική ελεύθερη πτώση του θαλάμου.

Προσοχή! Ένα χαλαρό σχοινί μπορεί να προκαλέσει και άμεση φθορά στην τροχαλία και υπάρχει ενδεχόμενο να αναπηδήσει από την αυλάκωση και να μεταφερθεί σε διπλανή με αποτέλεσμα να παρασύρει τα υπόλοιπα εκτός τροχαλίας και από εκεί και πέρα κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

 

Τηλεφωνικό Κέντρο📞211 0139949

ΦΑΞ : 211 800 5596 / email : info@nextlevel.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ : Δερβενακίων 10 Δάφνη Αθήνα 17235

ΑΠΟΘΗΚΗ : Αλεξάνδρας 31 Δάφνη Αθήνα 17235

1.957 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page