top of page
  • Admin

Πρόστιμο σε ξενοδοχείο για πλημμελή συντήρηση ανελκυστήρα


Αφορά υπόθεση σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι- Είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζόμενης

Πρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής σε εταιρεία για πλημμελή συντήρηση του ασανσέρ, σε ξενοδοχείο της Ρόδου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργαζόμενης.

Το περιστατικό συνέβη το...2010, αλλά η απόφαση επιβολής προστίμου, εκδόθηκε φέτος. Αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

“Αποφασίζουμε 1. Επιβάλλουμε στην εταιρεία ..... πρόστιμο 10.000,00 ευρώ (Δέκα χιλιάδων ευρώ), σύμφωνα με τις σχετικές (7), (8), (9) διατάξεις και την σχετική (10) εγκύκλιο που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας, διότι όπως προκύπτει από την σχετική (14) έκθεση ελέγχου του αρμοδίου διμελούς οργάνου ελέγχου ποιότητας παροχής υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που διενήργησε τον έλεγχο στον ανελκυστήρα του ξενοδοχείου .... στο Φαληράκι του Δήμου Ρόδου, η ανωτέρω εταιρεία παρείχε υπηρεσίες κακής ποιότητας εξ αιτίας των οποίων προκλήθηκε ατύχημα και ειδικότερα για τα εξής:

• Aπό το έτος 2010 δεν έχουν εκδοθεί από κάποια υπηρεσία αποφάσεις ανανέωσης της πράξης καταχώρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα και η εταιρεία συνέχιζε να συντηρεί τον ανελκυστήρα έως και τον χρόνο του ατυχήματος.

• Ο υπεύθυνος συντηρητής.... της εταιρείας .... ενώ είχε ενημερώσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία για τις ελλείψεις που εμφάνιζε ο ανελκυστήρας και παρόλο που η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και δεν ανανέωσε την καταχώρηση του ανελκυστήρα, δεν προέβη στη διακοπή λειτουργίας του ανελκυστήρα και στην προβλεπόμενη ενημέρωση ως όφειλε.

• Για κάθε υποχρέωση του συντηρητή ευθύνονται εξ αδιαιρέτου τόσο ο ίδιος όσο και το νομικό πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου ενεργεί.

• Η εταιρεία, όπως προκύπτει από τις απόψεις και τα συνημμένα έγγραφα που κατέθεσε με το σχετικό (16) υπόμνημά της, συνεργαζόταν με τον ηλεκτρολόγο .... στη Ρόδο ο οποίος παρείχε και αυτός υπηρεσίες συντήρησης ανελκυστήρων στο εν λόγω ξενοδοχείο (σύμφωνα με το συνημμένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών), χωρίς όμως να ήταν μέλος των συνεργείων συντήρησης του .... της εταιρείας .... που είχε αναλάβει τη συντήρηση του εν λόγω ανελκυστήρα.

2. Το πρόστιμο κατατίθεται στην ALPHA BANK και στον αρ. λογαριασμού με ΙΒΑΝ: GR 60 0140 1490 1490 0200 1000 072 της Περιφέρειας Αττικής, εντός δύο (2) μηνών από την οριστικοποίηση του σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 3 του αρ. 12 του Ν. 3982/2011, προσκομίζοντας στην Υπηρεσία μας το καταθετήριο πληρωμής της τράπεζας, διαφορετικά θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την είσπραξή του βάσει των διατάξεων του Κ.Ε.Δ.Ε.

3. Το πρόστιμο αποτελεί πόρο της Περιφέρειας Αττικής για τη διενέργεια των προβλεπόμενων ελέγχων του άρθρου 11 του Ν. 3982/2011.

4. Κατά της παρούσης απόφασης επιτρέπεται η προσφυγή για λόγους νομιμότητας από τους έχοντες έννομο συμφέρον, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 και 238 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ87Α/10) ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευσή της, ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή αν αυτή δεν δημοσιεύεται από την κοινοποίησή της, ή διαφορετικά αφότου ο ενδιαφερόμενος έλαβε γνώση.

Παρερχομένης απράκτου της ανωτέρω προθεσμίας η υπηρεσία μας θα οριστικοποιήσει το πρόστιμο.

5. Επιπλέον κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων εντός εξήντα (60) ημερών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δυτ. Τομέα Αθηνών ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΟΚΑΣ”.

186 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page