top of page
  • Admin

Ανελκυστήρες σε όλες τις προσφυγικές πολυκατοικίες, εάν είναι τεχνικά εφικτό


Κύπρος:

Επιδεικνύεται ιδιαίτερη ευαισθησία για θέματα προσφυγικών συνοικισμών και των ενοίκων τους, δηλώνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι προωθείται υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης ανελκυστήρων σε όλες τις πολυκατοικίες προσφυγικών οικισμών παγκύπρια, με την προϋπόθεση ότι είναι τεχνικά εφικτό και εάν πρόκειται για τιτλοποιημένες οικιστικές μονάδες να υπάρχει η έγγραφη συγκατάθεση όλων των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση το ΥΠΕΣ διευκρινίζει ότι ο προσφυγικός Οικισμός ‘Ομόνοια’ είναι κτισμένος σε τ/κ γη και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Μίσθωσης στους δικαιούχους των οικιστικών μονάδων. Η εγκατάσταση ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες του εν λόγω οικισμού, αναφέρεται, μελετήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και, δυστυχώς, κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση τους λόγω της αρχιτεκτονικής των κτιρίων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, στις περιπτώσεις όπου οι χρήστες έχουν κινητικά προβλήματα όπως η συγκεκριμένη ένοικος που αναφέρεται στο δημοσίευμα και δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ανελκυστήρα, γίνεται εισήγηση για μεταστέγαση τους σε ισόγειες οικιστικές μονάδες, για δική τους διευκόλυνση.

"Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των προσφυγικών συνοικισμών, σημειώνεται ότι στον Προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως περιλαμβάνεται ένα σημαντικό ποσό για το σκοπό αυτό και εκτελούνται εργασίες συντήρησης με προτεραιότητα στα θέματα ασφάλειας και υγείας. Σημειώνεται, επίσης, ότι, το προσωπικό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, σε αυτές τις περιπτώσεις, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία", καταλήγει η ανακοίνωση.

43 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page