top of page
  • Admin

Πάτρα: Ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβιστεί το χέρι 3χρονης απο ανελκυστήρα


Καραμανδάνειο μεταφέρθηκε με σοβαρό τραυματισμό στο ένα του χέρι 3χρονο κοριτσάκι, το οποίο πιάστηκε εντός του θαλάμου ασανσέρ, στο οποίο ήταν μέσα μαζί με την οικογένειά του.

Στο σημείο στην οδό Καρπασίας 5 στο στάδιο της Παναχαικής, έσπευσαν δύο οχήματα της ΠΟΥ από την ΕΜΑΚ και τον Α΄σταθμό, που με τις κατάλληλες ενέργειες απεγκλώβισαν το χέρι της μικρής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε αμέσως στο Καραμανδάνειο.

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τους ανελκυστήρες χωρίς πορτάκια, στο εξωτερικό είναι αδιανόητο να υπάρχει ανελκυστήρας χωρίς πορτάκια!

Η νομοθεσία μας αναφέρει πως από μια χρονολογία και μετά οι ανελκυστήρες δεν είναι απαραίτητο να φέρουν εσωτερικά πορτάκια, αυτό κατά την γνώμη μας είναι αδιανόητο και καλό είναι να γίνει τροποποίηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ένας ανελκυστήρας χωρίς πορτάκια είναι πάντα επικίνδυνος, αν η ταχύτητα του είναι μικρή το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει, ατύχημα!

Να σας θυμίσουμε αμέτρητα περιστατικά, τα πιο πολλά θανατηφόρα εξαιτίας της απουσίας εσωτερικών πορτών.

Περιστατικό σε τράπεζα με θάνατο εργαζομένου που μετέφερε σάκους με κέρματα σε καρότσι.

Ηλικιωμένες που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε τραυματίστηκαν από καροτσάκια, πνιγμό από κασκόλ που πιάστηκε στην εξωτερική πόρτα, ψυγείο που ανετράπη κατά την μεταφορά του γιατί βρήκε στα τοιχώματα του φρεατίου με αποτέλεσμα να στραγγαλιστεί ο επιβαίνων, γιατρός σε νοσοκομείο που μετέφερε φορείο τραυματίστηκε. Υπάρχουν αμέτρητα περιστατικά που καλό είναι να μας αφυπνίσουν εμάς και το κράτος πριν έχουμε και άλλα θύματα .

Είναι καιρός το κράτος να μεριμνήσει και να πάρει τα μέτρα του ώστε να δοθούν οικονομικές ενισχύσεις στις πολυκατοικίες για την ανακαίνιση ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια εμείς η οικογένεια μας και οι συνάνθρωποι μας.

15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page