top of page
  • Admin

Η Κύπρος υιοθέτησε την ημέρα χωρίς ασανσέρ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ INTERNATIONAL SPORT AND CULTURE ASSOCIATION

O Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της πρώτης ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού σε συνεργασία με τους 51 Φορείς που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, διοργάνωσαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 σε παγκύπρια βάση την εθνική δράση «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΑΝΣΕΡ».

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς επίσης και σε τόπους διαμονής (πολυκατοικίες).

Συγκεκριμένα, στη δράση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού παρέστη η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, η οποία τόνισε στο προσωπικό και τους επισκέπτες του Οργανισμού, τη σημασία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού για την ευαισθητοποίηση των πολιτών να αφήσουν τον καθιστικό τρόπο ζωής και να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητα τους.

Επίσης αναφέρθηκε στη δράση ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΑΝΣΕΡ και προέτρεψε το προσωπικό να καθιερώσουν από σήμερα την αποφυγή χρήσης των ασανσέρ και να υιοθετήσουν ως τρόπο φυσικής δραστηριότητας τη χρήση των κλιμακοστασίων, πρωτοβουλία, την οποία αποδέχτηκε το προσωπικό και την έκανε ήδη πράξη.

Τα σλόγκαν της εθνικής δράσης ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΑΝΣΕΡ που υιοθέτησαν όλοι όσοι συμμετείχαν είναι: «Δεν έχεις χρόνο για να αθληθείς, τώρα είναι η ευκαιρία σου» και «Δεν υπάρχει ασανσέρ για την επιτυχία, πρέπει να ανέβεις στις σκάλες».

Στη δράση συμμετείχε και ο Αν. Γενικός Διευθυντή του ΚΟΑ κ Φίλιππος Σοφοκλέους.

Η ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΑΝΣΕΡ αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του International Sport and Culture Association, η οποία εμπίπτει στην ευρύτερη εκστρατεία του «Now We Move». Ο ΚΟΑ ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας και για το MOVE Week, έχει εντάξει την πρωτοβουλία του ISCA στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page