top of page
  • Admin

Έτσι σκοτώθηκε η άτυχη ηλικιωμένη στο ασανσέρ


Με τον ορισμό πραγματογνώμονα, μετά από εισαγγελική εντολή, αλλά και με καταθέσεις ενοίκων και τεχνικών εταιριών, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ερευνά τα αίτια του θανάτου της 71χρονης Ευαγγελίας Κων. Τσιγαρίδα.

Της άτυχης γυναίκας, που προχθές το βράδυ, ενώ πήγαινε στο σπίτι της αδελφής της, σε πολυκατοικία επί της Ηπείρου 12 καταπλακώθηκε από ασανσέρ με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο. Σε ένα πρωτόγνωρο ατύχημα, που σε συνδυασμό με σειρά απίστευτων «συμπτώσεων», αναδεικνύει παράλληλα την ανάγκη τήρησης των κανόνων λειτουργίας και ασφαλείας στη χρήση ανελκυστήρων.

Η 71χρονη θέλησε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ που κατασκευάσθηκε στον 2ο όροφο πολυκατοικίας καλύπτοντας ανάγκες των ενοίκων έως και τον 4ο όροφο, αφού η οικοδομή ανεγέρθηκε σταδιακά.

Η άτυχη 71χρονη στις 9.30 προχθές το βράδυ ανέβηκε με τα πόδια στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας όπου και κάλεσε το ασανσέρ, ανοίγοντας παράλληλα την «εξωτερική» καγκελόπορτα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», άνοιξε χωρίς ο θάλαμος του ασανσέρ να βρίσκεται στη θέση του.

Άγνωστο πώς, η 71χρονη, μπήκε στο χώρο έχοντας προφανώς την λανθασμένη εντύπωση ότι εισήλθε στο θάλαμο του ανελκυστήρα και παράλληλα έκλεισε την, ανοιγόμενη και όχι συρόμενη, εξωτερική καγκελόπορτα.

Η κατασκευή δεν διέθετε φρεάτιο, αφού ασανσέρ και διάδρομος του 2ου ορόφου ξεκινούσαν από το ίδιο επίπεδο, με αποτέλεσμα όταν κατέβηκε ο θάλαμος, να καταπλακώσει την εγκλωβισμένη 71χρονη και να της προκαλέσει πολλαπλά κατάγματα.

Αυτό που επίσης προκάλεσε εντύπωση, τόσο στους οικείους της όσο και στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, είναι πώς η 71χρονη, καλώντας το ασανσέρ και ανοίγοντας την καγκελόπορτα μπήκε στον χώρο και «πείσθηκε» παράλληλα ότι βρίσκεται εντός του θαλάμου, ο οποίος διέθετε και εσωτερική πόρτα, αποτελούμενη από δυο «φύλλα», πράγμα γνωστό στους ενοίκους.

Τη γυναίκα εντόπισε νεκρή, λίγη ώρα αργότερα, ο ανιψιός της που χρειάσθηκε να καλέσει το ασανσέρ από τον επόμενο όροφο για να διαπιστώσει πως το άψυχο σώμα, ήταν της 71χρονης θείας του.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ ο ειδικός πραγματογνώμονας, που ορίσθηκε χθες μετά από εισαγγελική εντολή, πέραν των άλλων θεμάτων που θα διερευνήσει σχετικά με τη λειτουργία του «φονικού» ανελκυστήρα, θα κληθεί να απαντήσει τόσο στο ερώτημα πώς άνοιξε η εξωτερική πόρτα χωρίς ο θάλαμος να βρίσκεται στη θέση του όπως και στο ερώτημα αν η κατασκευή έγινε για να λειτουργήσει ως ασανσέρ ή ως αναβατόριο.

12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page