top of page
  • Admin

Θρήνος: Νεκρή η Άννα Καρακάση από μη πιστοποιημένο - εγκεκριμένο ασανσέρ


Φρικτός θάνατος για την άτυχη γυναίκα. Σκοτώθηκε στην πολυκατοικία όπου ζούσε όταν τη συνέθλιψε ασανσέρ. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (27/06/2016) στη Λάρισα. Η 82χρονη, Άννα Καρακάση, χήρα του γιατρού και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της στη συμβολή των οδών Μιαούλη 66 και Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρει το kosmoslarissa.gr, η 82χρονη έβγαλε το σώμα της έξω από το μπαλκόνι θέλοντας προφανώς να ελέγξει κάτι, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι την ίδια ώρα κατέβαινε το εξωτερικό «ασανσέρ» της πολυκατοικίας, τα οποίο συνέδεε τα μπαλκόνια από την πίσω πλευρά με τον ισόγειο χώρο. Για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

* «Δεν πρόκειται για ανελκυστήρες. Πρόκειται για "αναβατόρια", για ιδιοκατασκευές που λειτουργούν χωρίς συστήματα ασφαλείας» τονίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων Χρ. Καραχάλιος

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες βράδυ 82χρονη Λαρισαία από αυτοσχέδιο «ανελκυστήρα» στην πολυκατοικία όπου ζούσε. Η 82χρονη Αννα Καρακάση, χήρα του γιατρού και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Γιάννη Καρακάση, κάτω από συνθήκες που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., «σφηνώθηκε» μεταξύ του μπαλκονιού του διαμερίσματος και του εξωτερικού «ανελκυστήρα» της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Είναι η δεύτερη γυναίκα που χάνει τη ζωή της στη Λάρισα από «ιδιοκατασκευές χωρίς συστήματα ασφαλείας» όπως τα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων Χρ. Καραχάλιος. Αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια 71χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε επίσης από αυτοσχέδιο «ασανσέρ» σε πολυκατοικία επί της Ηπείρου 12 με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο. Η άτυχη 82χρονη, άγνωστο γιατί λίγο μετά τις 8 χθες βράδυ, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου ζούσε επί της οδού Μιαούλη 66 και Αλεξάνδρας, στην περιοχή του Σταθμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η 82χρονη έβγαλε το σώμα της έξω από το μπαλκόνι θέλοντας προφανώς να ελέγξει κάτι, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι την ίδια ώρα κατέβαινε το εξωτερικό (της πολυκατοικίας) «ασανσέρ» τα οποίο συνέδεε τα μπαλκόνια από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας με τον ισόγειο χώρο. Με αποτέλεσμα το σώμα της άτυχης γυναίκας να εγκλωβισθεί ανάμεσα στα κάγκελα του μπαλκονιού και στο «ασανσέρ» και η 82χρονη να βρει τραγικό θάνατο. Εντρομη γειτόνισσα που άκουσε τις φωνές, όπως σημείωνε ιδιοκτήτης καταστήματος στην «Ε», σοκαρισμένη, απευθύνθηκε σε γείτονα ο οποίος κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας άνδρες της οποίας απεγκλώβισαν την 82χρονη αλλά ήταν ήδη αργά. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ «Δεν πρόκειται για ανελκυστήρες» σημειώνει ο κ. Καραχάλιος στην «Ε». «Πρόκειται για "αναβατόρια", για ιδιοκατασκευές που λειτουργούν χωρίς συστήματα ασφαλείας. Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε και με τραγικό γεγονός στην οδό Ηπείρου, στη Λάρισα λειτουργούν πολλά τέτοια και για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνουν έλεγχοι» καταλήγει ο κ. Καραχάλιος. ΗΠΕΙΡΟΥ Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της 71χρονης Ευαγγελίας Κων. Τσιγαρίδα, τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Η 71χρονη ενώ πήγαινε στο σπίτι της αδελφής της, σε πολυκατοικία επί της Ηπείρου 12 καταπλακώθηκε από ασανσέρ με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο. Η άτυχη 71χρονη ανέβηκε με τα πόδια στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας όπου και κάλεσε το ασανσέρ, ανοίγοντας παράλληλα την «εξωτερική» καγκελόπορτα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε χωρίς ο θάλαμος του ασανσέρ να βρίσκεται στη θέση του. Η 71χρονη, μπήκε στον χώρο έχοντας προφανώς τη λανθασμένη εντύπωση ότι εισήλθε στον θάλαμο του ανελκυστήρα και παράλληλα έκλεισε την, ανοιγόμενη και όχι συρόμενη, εξωτερική καγκελόπορτα. Η κατασκευή δεν διέθετε φρεάτιο, αφού ασανσέρ και διάδρομος του 2ου ορόφου ξεκινούσαν από το ίδιο επίπεδο, με αποτέλεσμα όταν κατέβηκε ο θάλαμος, να καταπλακώσει την εγκλωβισμένη 71χρονη και να της προκαλέσει πολλαπλά κατάγματα. Β.Κ.

88 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page