top of page
  • Admin

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ: Πως να πάρετε διαζύγιο από εταιρείες συντήρησης ανελκυστήρων σε περίπτωση εξαπάτησ


Δυστυχώς ακούμε συχνά από διάφορους πελάτες που πραγματοποιούν έρευνα αγοράς ότι έχουν πέσει θύματα άμεσων εκβιασμών από τον συντηρητή τους και την εταιρία συντήρησης.

Στην Ελλάδα επικρατεί η ‘’λογική’’ ότι κάθε ανελκυστήρας που έχει εγκαταστήσει κάποια εταιρία εγκατάστασης και συντήρησης ανελκυστήρων ‘’παντρεύεται’’ μια για πάντα τον πελάτη και τον ανελκυστήρα του, αυτό έχει μεταδοθεί και σε όλους εμάς και έτσι δεν γνωρίζουμε την πραγματικότητα για τον ανελκυστήρα μας.

Τι ακούμε από πελάτες μας και πως τους εκβιάζουν ακόμη και άμεσα !

Στην περίπτωση που ο πελάτης θέλει για κάποιο λόγο να αλλάξει εταιρία τον εκβιάζουν και τον πιέζουν με τους παρακάτω τρόπους:

Τους λένε ότι έχουν την άδεια του ανελκυστήρα και έτσι δεν είναι εφικτή η αλλαγή συνεργείου συντήρησης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε ανελκυστήρας θα πρέπει να διαθέτει νόμιμα έγγραφα τα οποία πρέπει να είναι προσβάσιμα και από την διαχείριση του κτιρίου και πάντα να βρίσκονται στο χώρο του μηχανοστασίου, η απομάκρυνση τους από τον συντηρητή χωρίς λόγο είναι παράνομη και μπορεί να καταδικαστεί ως υπεξαίρεση εγγράφου.

Τους λένε ότι δεν είναι εφικτή η αλλαγή συνεργείου γιατί έχουν εγκαταστήσει αυτοί τον ανελκυστήρα και τον βλέπουν σαν ιδιοκτησία τους

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ανελκυστήρας ανήκει στους ενοίκους του κτιρίου και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως άλλη απαίτηση από την διαχείριση πέραν των νομίμων δεδουλευμένων.

Τους λένε ότι ο ανελκυστήρας είναι παράνομος γιατί δεν έχει εκδοθεί πιστοποιητικό και έτσι δεν είναι εφικτή η αλλαγή συνεργείου συντήρησης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παράνομοι είναι σε κάθε περίπτωση αφού η έκδοση πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική από όλες τις πολυκατοικίες και τις επιχειρήσεις ακόμη και αν δεν γίνει αλλαγή συνεργείου συντήρησης.

Είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του πίνακα ελέγχου του ανελκυστήρα και κλειδώνει αυτόματα μετά από κάποιες διαδρομές του ανελκυστήρα όπως έχει ορίσει ο συντηρητής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και τέτοια υλικά είναι υποχρεωμένες να εξυπηρετούν τον πελάτη ακόμη και την περίπτωση αλλαγής συνεργείου συντήρησης. Σε περίπτωση που ο πίνακας δεσμεύει τον πελάτη μπορεί να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει αποζημίωση καθώς και να επιβληθεί υπέρογκο πρόστιμο στην εταιρία όπως έχει γίνει και σε παγκόσμιο κολοσσό του κλάδου συντήρησης και εγκατάστασης ανελκυστήρων. Διαβάστε σχετικό μας άρθρο με το κλείδωμα του ανελκυστήρα ΕΔΩ

  • Εύκολη αλλαγή συνεργείου συντήρησης

Η αλλαγή συνεργείου συντήρησης είναι εξαιρετικά απλή, πλέον την αναλαμβάνει πλήρως η εταιρία συντήρησης, το μόνο που έχει να κάνει ο διαχειριστής είναι να απαλλάξει το παλιό συνεργείο συντήρησης από τα καθήκοντα συντήρησης η μέσω email η με μια υπεύθυνη δήλωση.

Επίσης να αναθέσει την συντήρηση του ανελκυστήρα σε νέο συνεργείο μέσω 2 υπεύθυνων δηλώσεων ανάθεσης συντήρησης.

Αν η άδεια του ανελκυστήρα έχει χαθεί η κάθε εταιρία μπορεί να εκδώσει νέα μετά από αίτημα στον αρμόδιο οργανισμό.

  • Που και πως μπορείτε να δείτε αν έχει άδεια ο ανελκυστήρας

Με τον αριθμό παροχής κοινόχρηστου ρεύματος καλείτε η επισκέπτεστε την τοπική ΔΕΗ και ζητάτε αντίγραφο των εγγράφων του ανελκυστήρα σας.

Ζητάτε τον αριθμό πρωτοκόλλου από την εταιρία συντήρησης στην περίπτωση που σας έχουν πει ότι η άδεια είναι στην αρμόδια αρχή (δήμο η νομαρχία) και τον δίνετε στο νέο συνεργείο συντήρησης συνοδευόμενο από την υπεύθυνη δήλωση ανάθεσης του έργου. Στην περίπτωση που δεν σας δώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου η διεύθυνση αρκεί για να βρεθεί ο φάκελος του ανελκυστήρα σας.

Ένα άλλο φαινόμενο που διαπιστώνουμε είναι ότι πολλοί πελάτες πιστεύουν πως μια εταιρία συντήρησης και εγκατάστασης ανελκυστήρων εξυπηρετεί μόνο την περιοχή που έχει και την έδρα της και όχι άλλες περιοχές. Αυτό επικρατούσε δεκαετίες πριν που οι εταιρίες ήταν ελάχιστες και εξυπηρετούσαν τις γειτονιές τους μόνο, πλέον ένα μεγάλο ποσοστό εταιριών έχουν την δυνατότητα κάλυψης πολλών περιοχών ακόμη και εκτός του νομού τους.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση είμαστε πάντα στην διάθεση σας!

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 211 0139 949

Website : http://www.nextlevel.gr E mail : info@nextlevelgroup.gr

1.840 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page