top of page
  • Admin

Πως λειτουργεί και πότε ο αυτόματος απεγκλωβισμός σε ένα ασανσέρ, τι δεν γνωρίζουν το 80% που τον δι


Πλέον όλοι οι νέοι υδραυλικοί και ηλεκτρομηχανικοί ανελκυστήρες διαθέτουν αυτόματο απεγκλωβισμό.

Τι είναι ο αυτόματος απεγκλωβισμός:

Ο αυτόματος απεγκλωβισμός είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα αυτοτροφοδοτούμενο από μπαταριές που τροφοδοτούν τον ανελκυστήρα μας προσωρινά με ρεύμα μικρής τάσης ώστε να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες απόλυτα ελεγμένες ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του εγκλωβισμένου επιβατικού κοινού.

Κατά την διακοπή ρεύματος ο ανελκυστήρας αυτόματα θα προσεγγίσει την πιο κοντινή στάση και αυτόματα θα ανοίξουν και τα εσωτερικά πορτάκια εφόσον διαθέτουν και αυτά σύστημα απεγκλωβισμού.

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες πραγματοποιούν αυτόματο απεγκλωβισμό μόνο σε καθοδική πορεία, ανεξαρτήτως αν ανεβαίνουμε η κατεβαίνουνε.

Στους ηλεκτρομηχανικούς ανελκυστήρες τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα καθώς θα πρέπει να τροφοδοτηθεί με υψηλή τάση και αποκλειστικά από μπαταριές ο ηλεκτροκινητήρας μέσω του UPS. Για την μικρότερη σπατάλη ρεύματος από τον ηλεκτροκινητήρα και για την ευκολότερη μετακίνηση του θαλάμου ο πίνακας κρίνει ‘’ζυγίζοντας’’ τον θάλαμο με τους επιβάτες προς ποια κατεύθυνση είναι ευκολότερη η κίνηση του.

Πότε ενεργοποιείται ο αυτόματος απεγκλωβισμός:

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν γνωρίζει ότι ο αυτόματος απεγκλωβισμός λειτουργεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως οι ακόλουθες.

· Αποκλειστικά στην περίπτωση ολικής διακοπής ρεύματος από τον πάροχο (ΔΕΗ)

· Στην περίπτωση που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και οι μπαταρίες έχουν ισχύει να τροφοδοτήσουν τον πίνακα για μερικά δευτερόλεπτα

· Στην περίπτωση που όλα τα κυκλώματα ασφαλείας δεν έχουν υποστεί κάποια βλάβη η αυτόματη απενεργοποίηση για κάποιο λόγο κατά την διακοπή ρεύματος

Με λίγα λόγια ο αυτόματος απεγκλωβισμός λειτουργεί ΜΟΝΟ στην περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Φροντίστε ο συντηρητής του ανελκυστήρα σας να ελέγχει ανά τακτά διαστήματα την τάση των μπαταριών ώστε σε μια περίπτωση διακοπής ρεύματος να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως και ώρες εγκλωβισμένος στον ανελκυστήρα σας ιδικά αν πρόκειται για μικρές πολυκατοικίες η μονοκατοικίες που δεν θα υπάρχει κάποιος να σας απεγκλωβίσει έστω χειροκίνητα.

2.229 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page