top of page
  • Admin

Στα δικαστήρια ο σοβαρός τραυματισμός σε ασανσέρ ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας


Ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού Ελληνοϊσπανού ποδοσφαιριστή, Ρικάρντο Βίλα Παντζίκις, που κόντεψε να του στοιχίσει το αριστερό του πόδι, όταν αυτό εγκλωβίσθηκε σε ασανσέρ πολυκατοικίας, εκδικάζεται τις ημέρες αυτές και χθες το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχισθεί την 1η Αυγούστου.

Κατηγορούμενα είναι συνολικά 13 άτομα (12 ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας και ο συντηρητής), στα οποία ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία για σωματική βλάβη παρ’ υπόχρεο, έπειτα από μήνυση του παθόντος κατά παντός υπευθύνου.

11 χειρουργεία

Ο τραυματισμός έγινε το Νοέμβριο του 2009. Ο 19χρονος Ελληνοϊσπανός έπαιζε τότε στην ομάδα της Καλαμάτας. Επισκεπτόμενος συμπαίκτη του, επιχείρησαν να κατέβουν από την πολυκατοικία με το ασανσέρ, αλλά το πόδι του εγκλωβίσθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειασθεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Κινδύνεψε με ακρωτηριασμό, νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σταμάτησε να αγωνίζεται και μέχρι σήμερα έχει κάνει 11 χειρουργεία, σύμφωνα με το δικηγόρο του Παναγιώτη Νταή.

Κατά το 19χρονο, το ασανσέρ ήταν πάρα πολύ μικρό και με το συμπαίκτη του ίσα που χωρούσαν. Κάποια στιγμή, χωρίς να το καταλάβει, το πόδι του παρασύρθηκε από εξόγκωμα του τοίχου και του το τράβηξε προς τα κάτω, εγκλωβίζοντάς το.

1 εκατ. ευρώ

Ωστόσο, η πλευρά των κατηγορουμένων έχει αντιρρήσεις ως προς αυτή την εκδοχή, επιμένοντας ότι ο 19χρονος έπαιζε με τα πόδια του μέσα στο ασανσέρ κάνοντας την «αράχνη» και έτσι συνέβη το ατύχημα.

Το ασανσέρ δε διέθετε πόρτα ασφαλείας, όπως έχει επιβληθεί από το 2008 με νομοθεσία, αφού ακόμα ισχύει παράταση που έχει δοθεί από το κράτος για προσαρμογή των παλιών ανελκυστήρων στα νέα δεδομένα.

Η δίκη θα συνεχισθεί την 1η Αυγούστου, ενώ εκκρεμεί και το αστικό δικαστήριο, όπου ο 19χρονος ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη – tharrosnews.gr

27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page