top of page
  • Admin

Τι συμβαίνει με τα ασανσέρ Δήμαρχε; γιατί κατεβάζετε διακόπτες;


Δυστυχώς τα ερωτήματα που ακούγονται από τους συνδημότες μας πολλά και αναπάντητα όπως: Γιατί οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Ξάνθης χωλαίνουν και είναι πνιγμένες μέσα στην γραφειοκρατία(;) αγγαρεία(;) ή μήπως συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο;

Είναι γνωστό σε όλους πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά τα οποία δεν αρνούνται να συμμορφωθούν με την νομοθεσία και τις παρεμβάσεις του δήμου Ξάνθης που έχει την ευθύνη να την υλοποιήσει και φυσικά, ο λόγος είναι οι παρεμβάσεις των ειδικών στις οικοδομές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια μεταφοράς των με τα ασανσέρ.

Σύμφωνα με συγκεκριμένη καταγγελία από συγκεκριμένη οικοδομή εκφράστηκε το εξής παράπονο.

Ο δήμος Ξάνθης έστειλε στην εν λόγω νέα εν συγκρίσει με άλλες, οικοδομή τον επιθεωρητή της εγκατάστασης του ασανσέρ ο οποίος για αυτήν του την πραγματογνωσία πληρώθηκε τριακόσια ευρώ. Πραγματοποίησε τον έλεγχο και παρουσιάστηκε στον συντηρητή του ασανσέρ και του ζήτησε να κάνει τις προβλεπόμενες κατά την γνώμη του παρεμβάσεις.

Ο συντηρητής έβγαλε ένα κοστολόγιο γύρω στις 5.500 ευρώ. Ένα ποσό δυσβάστακτο για την κάθε οικοδομή.

Στην πορεία όμως οι ένοικοι διαπιστώνουν ότι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν δεν έχουν σχέση με την άμεση ασφάλεια του ασανσέρ, δηλαδή αντικατάσταση συρματόσχοινου, τοποθέτησης πόρτας ασφαλείας κ.τ.λ. αλλά περιλάμβαναν αλλαγή ηλεκτρικού πίνακα, κάποιες ταμπέλες, θέτοντας παράλληλα τα εξής ερωτήματα: Πρώτον. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της οικοδομής για τις εν λόγο παρεμβάσεις; Τέλος ποιος από το δημόσιο ελέγχει τον εργολάβο-συντηρητή που θα κάνει τις παρεμβάσεις αν αυτές χρειάζονται και διερωτόνται οι συνδημότες μας αν το πνεύμα του νόμου καταστρατηγείται στην λογική της πιθανής αρπαχτής;

Μεταφέραμε τις παραπάνω ανησυχίες των συμπολιτών μας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η επιλογή των οικοδομών για να γίνουν οι εν λόγω παρεμβάσεις γίνονται στην τύχη και δεν τηρείται προτεραιότητα στις παλιές οικοδομές, όπως άλλωστε είναι το λογικό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα επανεξετάσει όλο το πλέγμα των παρεμβάσεων στα ασανσέρ των οικοδομών, συμβουλευόμενος τις δυνατότητες του νόμου. Εύλογη ερώτηση. Γίνονται παρεμβάσεις ταλαιπωρούνται οι συνδημότες μας, πληρώνουν και δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως τον νόμο;

Το θέμα τέθηκε ήδη στον Γενικό Διευθυντή Γ. Γκοδοσίδη ο οποίος δεσμεύθηκε ότι μέσα στο Σαβατοκύριακο θα ασχοληθεί με το θέμα.

Καλείται η Ελένη Αχτάρη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης να ερευνήσει το όλο θέμα και με αφορμή το δημοσίευμα να δικαιώσει, αν έχουν δίκιο, τους συνδημότες μας.

http://www.xanthitimes.gr/

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page