top of page
 • Admin

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ! Συμβουλές επιλογής συνεργείου για την συντήρηση ανελκυστήρα (Οι παγίδες της κρίσης /


Με αφορμή την κρίση ο Ελληνικός λαός άρχισε τις περικοπές σε αγαθά και υπηρεσίες, αναμεσά σε όλα που ψαλίδισε βρίσκεται και συντήρηση του ανελκυστήρα. Στην συνέχεια θα σας αναλύσουμε βασικά πράγματα που σίγουρα κάνουν την διαφορά στην τιμή στην ποιότητα και στην διάρκεια ζωής του ανελκυστήρα.

Χαμηλή τιμή συντήρησης = Κλασική περίπτωση βλάβης!

Τι χάνω? τι κερδίζω?........ κερδίζω τελικά?

Η χαμηλή τιμή είναι το δόλωμα ώστε να υπάρξει προσέγγιση από τον υποψήφιο πελάτη και σύμφωνα με στατιστικά ο Έλληνας επιλεγεί τον πρώτο που θα ‘’βρει’’ ειδικά αν το περιτύλιγμα διαθέτει και ‘’χαμηλή τιμή’’! Τόσο χαμηλή που μπορεί να γίνει επικίνδυνη!

Μια εταιρεία για να επιβιώσει θα πρέπει να καταβάλει τα εξής πρώτου αρχίσει να μετράει τα κέρδη.

· Εφορεία 23% ΦΠΑ που το εισπράττει από τον πελάτη και πρέπει να αποδοθεί στο κράτος.

· Αναλώσιμα λιπαντικά για την συντήρηση του ανελκυστήρα σας.

· Ασφάλιση του ανελκυστήρα σας για αστική ευθύνη καθώς είναι υποχρεωτική! Ζητήστε το ασφαλιστήριο!

· Πληρωμή υποχρεωτικά αδειούχου τεχνικού συντήρησης.

· Πληρωμή ΙΚΑ τεχνικού

· Φόρος προς το κράτος 26% η και παραπάνω.

· Καύσιμα μετακίνησης.

· Service οχημάτων.

· Λογιστές.

· Γραμματεία.

· ΔΕΗ ΟΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ κινητά τηλέφωνα.

· Ενοίκιο αν δεν είναι ιδιόκτητο και φόρους προς το κράτος.

· Ετήσια λοιπά έξοδα

Ακόμα αναρωτιέστε πως τα βγάζουν πέρα με τόσα έξοδα? Είναι αδύνατον να τα βγάλει πέρα στην εποχή που διανύουμε μια εταιρία με όλα αυτά τα έξοδα ρίχνοντας το κόστος συντήρησης του ανελκυστήρα σας, οπότε θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αυξήσει τα έσοδα και να μειώσει τα έξοδα.

Τρόποι πολλοί μεν επικίνδυνοι δε

 • Αποδίδουν τους φόρους στο κράτος?

 • Προμηθεύονται επώνυμα υλικά συντήρησης? ( υπάρχουν υλικά συντήρησης τόσο οικονομικά που κοστίζουν πολλές φορές και κάτω από τα μισά ενός κατάλληλου και επώνυμου λιπαντικού συντήρησης υλικά όπως λάδια, γράσα, σπρέι, με την λανθασμένη η και κακής ποιότητας υλικά συντήρησης δεν επιμηκύνουμε την ζωή του ανελκυστήρα αντιθέτως επιβραδύνουμε την φθορά του)

 • Σε τι πόσα ασφάλισης και σε ποια εταιρεία ασφάλισης ασφαλίζεται ο ανελκυστήρας σας? Ασφαλίζεται?

 • Μη αδειούχος τεχνικός = μπελάς στο κεφάλι κάθε εταιρείας συντήρησης ανελκυστήρων, παίρνουν το ρίσκο όμως γιατί τα κέρδη από μη αδειούχο τεχνικό είναι πάρα πολλά παρόλο που κάποιες από αυτές τις εταιρείες κατέχουν την πρωτιά σε ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα η και αυτοτραυματισμούς τεχνικών που κατά περίεργο τρόπο ποτέ δεν φτάνει στα αφτιά μας η επωνυμία της εκάστοτε εταιρείας και να πάρει το κράτος τα μέτρα του απέναντι τους.

a) Χαμηλός μισθός από 25€ έως 40€ ημερησίως

b) Χαμηλά ασφάλιστρα τεχνικού

c) Αναγκάζει τον τεχνικό να φέρει κέρδη στην εταιρεία ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΏΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥ.

d) Πίεση στον συντηρητή καθώς του αναθέτουν μεγάλο αριθμό συντηρήσεων ανά μήνα που φτάνει και τους 250 ανελκυστήρες το μήνα!

e) GPS στον κάθε τεχνικό για τον απόλυτο έλεγχο ταχύτητας από έργο σε έργο

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω μια εταιρεία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα αν η τιμή συντήρησης είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Συμβουλές

 • Ζητήστε την άδεια του τεχνικού που επισκέπτεται τον ανελκυστήρα σας και ΌΧΙ την άδεια που δηλώνει η εταιρεία στην μερίδα της για να είναι καλυμμένη απέναντι στο κράτος και στην περίπτωση ατυχήματος.

 • ΠΡΟΧΟΧΗ!! Τις επίσημες άδειες ΔΕΝ τις υπογραφεί μη αδειούχος τεχνικός, τις κρατούν η κατά καιρούς τις σφραγίζει και τις υπογράφει ο αδειούχος τεχνικός ώστε στην περίπτωση ατυχήματος να είναι καλυμμένοι. ( είμαστε για κλάματα, μηδενικός έλεγχος...

 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Εταιρείες για να καλύψουν τον αριθμό συντηρήσεων που επιτρέπει το κράτος να συντηρεί το εκάστοτε συνεργείο συντήρησης ‘’αδειοδοτεί ένας θεός ξέρει πως’’ ακόμα και ‘’συντηρήτριες ανελκυστήρων’’ που ανήκουν στη γραμματεία! Ο λόγος? Οι τεχνικοί δεν έχουν την δυνατότητα και τις απαραίτητες γνώσεις η και προϋπηρεσία για την έκδοση αδείας συντηρητή ) Μέχρι προσφάτως το κράτος αδειοδοτούσε αρκεί να έχεις κάποια χρόνια προϋπηρεσία σε εταιρεία ανελκυστήρων, αυτήν την ‘’προϋπηρεσία’’ σε εισαγωγικά την διέθεταν άτομα που ανήκαν στην γραμματεία οπότε μέχρι και σήμερα διαθέτουν άδεια συντηρητή γένους θηλυκού.

 • Ζητήστε ΓΡΑΠΤΑ ενδεικτικές τιμές ανταλλακτικών που υπόκεινται σε φθορά συχνά πριν την συνεργασία

 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Σερφάρετε πιο συχνά στο ίντερνετ, η εταιρεία συντήρησης του ανελκυστήρα σας ίσως έχει ανακοινώσει κάποια νέα προσφορά με ‘’καλή τιμή’’ οπότε αν τόσα χρόνια σας έπαιρνε για παράδειγμα 55€ το μήνα, τώρα ίσως σας πάρει 30€ - 35€ προκείμενου να μην πάτε σε κάποια εταιρεία με 40€ - 45€ - 50€.

 • Πως μια εταιρεία που μέχρι σήμερα έπαιρνε τόσα λεφτά από κάθε κτίριο ξαφνικά κατεβάζει την τιμή της στο μισό!? Η προσφορά αυτή έχει ανακοινωθεί στους παλιούς πελάτες της εταιρείας? Όχι φυσικά! Γιατί θα αναγκαζόντουσαν να ψαλιδίσουν τους πελάτες τους και η χασούρα θα ήταν τεραστίων διαστάσεων!

 • Με λίγα λόγια εν μέσω κρίσης χαμήλωσε τις τιμές? Γιατί ? Αποσπούν πελάτες τους δεσμεύουν και αρχίζουν οι τσουχτερές κρυφές χρεώσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι πιστοποιήσεις παλιών ανελκυστήρων οπότε πολλοί ανελκυστήρες θα χρειαστούν ανακαίνιση, πόρτες πίνακες κλειδαριές και τα λοιπά. Ένας δεσμευμένος πελάτης δεν θα μπορεί να απαλλαγεί εύκολα από την εταιρεία, οπότε η εταιρεία θα χρεώνει ανάλογα. Και δεν φτάνει αυτό! Τοποθετούν υλικά που εκείνοι επιλέγουν, υλικά όπως πίνακα αποκλειστικά δικιάς τους κατασκευής που σε πολλές περιπτώσεις αν όχι σε όλες δεσμεύει κατά κάποιον τρόπο τον πελάτη.

 • Ζητήστε και δείτε τι υλικά συντήρησης χρησιμοποιεί η εταιρεία σας (δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσης ειδικά για έναν άντρα)

 • Ζητήστε τα πιστοποιητικά των ακριβών εξαρτημάτων που σας αντικαταστούν.

 • Τηλεφωνήστε σε εταιρείες και πάρτε ενδεικτικές τιμές παρόμοιων ανταλλακτικών υπάρχουν πληθώρα στο διαδίκτυο ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην μείνετε στην πρώτη που θα καλέσετε, καλέστε 2 η και παραπάνω ειδικά για μεγάλο κόστος, και ΠΑΝΤΑ τα ζητάμε γραπτά την προσφορά, τα γραπτά μένουν!

 • Αποφύγετε εταιρείες που διαθέτουν δικής τους κατασκευής πίνακες ανελκυστήρων, ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό διαθέτει συστήματα κλειδώματος και δεσμεύεστε για πολλά χρόνια στην ίδια εταιρεία καθώς το κόστος αλλαγής πίνακα είναι μεγάλο ειδικά στις μέρες μας οπότε στην περίπτωση χρέωσης ανταλλακτικού δεν θα σας χαριστούν γιατί δεν θα μπορείτε να απαλλαχτείτε από αυτούς.

 • Διαβάστε εξονυχιστικά το συμφωνητικό!

Ελπίζουμε να σας φανήκαμε ακόμα μια φορά χρήσιμοι συμβουλεύοντας σας στο πώς να προφυλαχτείτε αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι ψάχνουμε το πιο οικονομικό και φθηνό για να εξασφαλίσουμε πόρους για την διαβίωση της οικογένειας μας.

Το παρόν συντάχτηκε από τον Μπερούκα Ανδρέα ιδρυτή της NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ και μπορεί να αναπαραχθεί ελεύθερα από συναδέρφους και τα μέσα ενημέρωσης.

© Copyright NEXTLEVEL ® 2001 - 2016 www.nextlevel.gr

148 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page