top of page
  • Admin

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ιδιαίτερη προσοχή σε υδραυλικούς ανελκυστήρες λόγω ψύχους


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις ημέρες σε πολλούς ανελκυστήρες ιδιαίτερα σε κτίρια με υδραυλικά ασανσέρ θα παρουσιαστούν πιθανές δυσλειτουργίες, δυσλειτουργίες όπως απότομη και μη ομαλή συμπεριφορά κατά την εκκίνηση η την επιβράδυνση.

Βασικότερο όλων η μικρή ολίσθηση του θαλάμου πάνω η κάτω από το επίπεδο του ορόφου που θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο σκαλί από 3cm εκατοστά έως και 20cm. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενημερώστε τους ηλικιωμένους και τα παιδιά να είναι πιο προσεκτικοί αυτές τις ημέρες.

Τα προβλήματα αυτά θα παρουσιαστούν σε ανελκυστήρες με μικρή συχνότητα χρήσης η νωρίς το πρωί που θα γίνει η πρώτη χρήση του ανελκυστήρα και θα είναι τα λάδια σε ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία.

Συμβουλές: Κατά την πρώτη χρήση του ανελκυστήρα μην εισέρχεστε στο θάλαμο απλά δώστε μερικές κλήσεις σε διάφορους ορόφους ώστε να ζεσταθούν έστω και λίγο τα λάδια, αποφύγετε την αποστολή του ανελκυστήρα στα άκρα του κτιρίου τέρμα πάνω τέρμα κάτω ( υπάρχει ενδεχόμενο κάποια δικλείδα ασφαλείας να θέσει εκτός λειτουργείας τον ανελκυστήρα και να χρειαστεί επέμβαση τεχνικού)

Την την χειμερινή περίοδο συνήθως παρατηρούμε ότι ο ανελκυστήρας μας ξεκινά - σταματά επιβραδύνει απότομα.

Αν δεν έχετε παρατηρήσει τα παραπάνω τότε σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει η θα έχετε σκοντάψει στο ‘’σκαλάκι’’ που δημιουργείται ανάμεσα στον θάλαμο και το επίπεδο του ορόφου.

Λόγο του υπερβολικού κρύου αυτήν την περίοδο το υδραυλικό λαδί δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και αυτό επηρεάζει την πυκνότητα και την ρευστότητα του.

Κατά την κίνηση και πριν την στάση του ανελκυστήρα το λάδι περνά από το block βαλβίδων από μικρά έμβολα και διόδους διαφυγής με διάμετρο οπής σχεδόν καρφίτσας.

Αν το λάδι λοιπόν ρέει πιο δύσκολα τα εμβολάκια αργούν να φράξουν την ροή του λαδιού με αποτέλεσμα τα παραπάνω συμπτώματα.

Η λύση είναι να τοποθετηθεί θερμική αντίσταση ‘’grill’’ εντός της αντλίας με ρυθμιζόμενο θερμοστάτη που διατηρεί το λάδι στην θερμοκρασία που θέλουμε, είναι εύκολη η τοποθέτηση σε παντός τύπου αντλίες όπως kleemann , metron , gmv , Doppler , moris , wittur , algi , igv και πολλές άλλες. Η τιμή αγοράς και εγκατάστασης από την εταιρία μας δεν ξεπερνά τα 120.00€ ''Προϊόν kleemann''

399 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page