top of page
  • Admin

Σκαλιά ή ασανσέρ;


Στο δίλημμα σκαλιά ή ασανσέρ θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς τις ασθένειες που εγκυμονούν από την έλλειψη άσκησης και την καθιστική ζωή

Οι ασθένειες που εγκυμονεί η καθιστική ζωή είναι πάμπολλες όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Αν και όλοι γνωρίζουν το πόσο καλό κάνει στην υγεία η ανάβαση με την χρήση σκαλοπατιών, η αποκλειστική χρήση ανελκυστήρων και κυλιόμενης σκάλας μπορεί να είναι συνήθειες που δεν κόβονται εύκολα.

Πάντως, οι ειδικοί συνιστούν 10.000 βήματα την ημέρα πράγμα που σημαίνει ότι η αποφυγή του ασανσέρ είναι σημαντική πρακτική για την υγεία. λες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ και τοΠανεπιστήμιο του Πεκίνου προχώρησαν στη δοκιμή της θεωρίας ότι οι κυλιόμενες σκάλες και το ασανσέρ ελκύουν τους πεζούς αφαιρώντας την επιλογή να καίνε θερμίδες από τις παραδοσιακές σκάλες.

Στο πλαίσιο της έρευνας παρακολούθησαν επτά εμπορικά κέντρα στο κέντρο του Μόντρεαλ, και συγκεκριμένα 13 κυλιόμενες σκάλες και 12 ανελκυστήρες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. Παρατήρησαν συνολικά 33.793 πεζούς άνω των 35 ημερών κατά τη διάρκεια δύο χρονικών περιόδων, 10:30 π.μ. έως το μεσημέρι και 12:30μμ- 14:30μμ. Το ασανσέρ πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από τα σκαλιά

Όταν το ασανσέρ ήταν πολύ μακριά από τις σκάλες, οι καταναλωτές είχαν περίπου 70% περισσότερες πιθανότητες να ανεβαίνουν τα σκαλιά. Και περίπου το 20% περισσότερες πιθανότητες να κατεβαίνουν τα σκαλιά, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Environment and Behavior.

Ο επικεφαλής της μελέτης John Zacharias πρότεινε ότι οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να επιφέρουν πραγματικά οφέλη για την υγεία λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω διαπιστώσεις.

Τα σκαλιά θα πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή γιατί αποτελεί εγγύηση μακροζωΐας.

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page