top of page
  • Admin

Θύμα ληστείας έπεσε 88χρονη μέσα σε ασανσέρ, τη χτύπησε βίαια στο πρόσωπο για να την ληστέψει


Θύμα ληστείας έπεσε μία 88χρονη μέσα στο ασανσέρ, σε πολυκατοικία στα Πατήσια.

Η ηλικιωμένη, το πρωί της Δευτέρας, βγήκε από το σπίτι της και πήγε μέχρι την τράπεζα για να εισπράξει τα 420 ευρώ που δικαιούται, από την σύνταξή της. Γυρνώντας, μπήκε μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας για να ανέβει στον 3ο όροφο, όπου μένει.

Όμως, ο ανελκυστήρας σταμάτησε στον 1ο όροφο. Εκεί μπήκε μέσα ένας σωματώδης άντρας, όπως η ίδια τον περιέγραψε, καστανός με μακριά μαλλιά κι άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο και στο στήθος με ορμή, με αποτέλεσμα να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε, μόλις, πάρει από την τράπεζα.

Ο ληστής έφυγε ανενόχλητος από την πολυκατοικία, ενώ οι ένοικοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει από τις φωνές της 88χρονης, την οποία βρήκαν χτυπημένη μέσα στο ασανσέρ. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, ενώ την μετέφεραν στον Ευαγγελισμό, καθώς ήταν τραυματισμένη

Οδηγίες ασφαλείας πριν μπείτε στο ασανσέρ / αποφυγή κλοπών και βιασμών στον ανελκυστήρα

Τα κρούσματα βίας κλοπών και βιασμών πληθαίνουν στην χώρα μας και καλό είναι να ξέρουμε πώς να προστατέψουμε εμάς και την οικογένεια μας, ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να είναι σωτήριες και όχι μοιραίες.

Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν:

1. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας πριν εισέλθουμε ελέγχουμε γύρω μας για κάποιον ύποπτο / άγνωστο.

2. Μπαίνοντας στο κτίριο δεν κρατάμε ποτέ πολλά πράγματα στα χεριά έχοντας απασχολημένα και τα δυο.

3. Ανάβουμε το φως και ρίχνουμε γρήγορες ματιές αριστερά δεξιά μετά την είσοδο μας στο κτίριο.

4. Αν υπάρχει κάποιος εντός του κτιρίου άγνωστος / ύποπτος κρατήστε απόσταση και μην τον συνοδέψετε εντός του ανελκυστήρα.

5. Σε περίπτωση που είναι ήδη κάποιος εντός του ανελκυστήρα και περιμένει να ανοίξετε την πόρτα ελέγξτε πριν την είσοδο σας και αν είναι εφικτό το φως του θαλάμου αν είναι αναμμένο ( μόνο σε παλιούς ανελκυστήρες χωρίς εσωτερικά πορτάκια)

6. Αφού εισέλθετε στον ανελκυστήρα προσέξτε κατά την έξοδο σας αριστερά και δεξιά. Ανάψτε το φως και προσέξτε κατά την προσπάθεια σας να ξεκλειδώσετε για να εισέλθετε στο σπίτι σας.

7. Ζητήστε από την διαχείριση επαρκή φωτισμό σε όλα τα σημεία το κτιρίου.

8. Υπολογίστε τα φώτα να σβήνουν αφού φτάσει στο διαμέρισμα και αυτός που μένει στον τελευταίο όροφο (τοποθετήστε και λάμπες οικονομίας για απόσβεση της μεγάλης κατανάλωσης)

9. Ζητήστε από τον συντηρητή του ανελκυστήρα σας να καταργήσει το εσωτερικό ON / OFF - STOP στον θάλαμο, ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι σε όλους τους τύπους ανελκυστήρων μόνο εάν ο ανελκυστήρας σας φέρει και εσωτερικά πορτάκια, στην περίπτωση που δεν φέρει πορτάκια για την ασφάλεια σας καλό είναι να λειτουργεί κανονικά. Βάση νομοθεσίας στους νέους ανελκυστήρες δεν είναι απαραίτητος ο διακόπτης ON / OFF - STOP (προληπτικά μέτρα για την αποφυγή κλοπών και βιασμών εντός του ανελκυστήρα)

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page