top of page
  • https://www.youtube.com/watch?v=kQjo0j9iYRc

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΟ VIDEO: Έσωσε το γιο της πριν την διαμελίσουν οι κυλιόμενες σκάλες


Συγκινητικό και ταυτόχρονα τραγικό είναι το περιστατικό που συνέβη σε πολυκατάστημα της Σινγκτσού της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι της Κίνας, αφού μητέρα κατάφερε να σώσει τη ζωή το μικρό γιο της από την κατάρρευση κυλιόμενης σκάλας αλλά όχι και τον εαυτό της.

Η 30χρονη Σιάνγκ Λιουτζουάν ανέβαινε με τον γιο της τις κυλιόμενες σκάλες το Σάββατο. Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας, ένα από τα σκαλιά να υποχωρεί την ώρα που η γυναίκα φθάνει στην κορυφή της σκάλας. Τη στιγμή που πέφτει, σπρώχνει τον γιο της μπροστά και μία υπάλληλος καταστήματος τρέχει και τον αρπάζει. Ωστόσο, οι σκάλες συνεχίζουν να κυλούν και αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα η γυναίκα εξαφανίζεται καθώς την «καταπίνει» ο μηχανισμός τους,παρότι μία υπάλληλος καταστήματος έχει προλάβει να της πιάσει το χέρι.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να αποσυναρμολογήσουν το μηχάνημα και να την ανασύρουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wuhan Evening News, εργασίες συντήρησης μόλις είχαν πραγματοποιηθεί στις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος Anliang στην Σινγκτσού της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι και οι συντηρητές είχαν ξεχάσει να βιδώσουν πίσω στη θέση του το προστατευτικό κάλυμμα.

Στην Κίνα σημειώνονται συχνά ατυχήματα λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας, που συχνά οφείλονται σε φαινόμενα διαφθοράς. Το 2012 ένα ενιάχρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν παγιδεύτηκε σε κυλιόμενες σκάλες πολυκαταστήματος του Πεκίνου. Τον Ιούλιο του 2011 ένας 13χρονος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι κυλιόμενες σκάλες σε σταθμό του μετρό του Πεκίνου ξαφνικά άλλαξαν κατεύθυνση σε ώρα αιχμής.

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page