• Admin

1η Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς ασανσέρ η 5 Ιουνίου 2015


shutterstock_82302931.jpg

Ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες βγαίνουν για λίγο εκτός λειτουργίας, ενώ στην πλατεία Αριστοτέλους στήνεται ένα γήπεδο για ποδόσφαιρο δρόμου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ, όπου οι Θεσσαλονικείς καλούνται να σηκωθούν από τους καναπέδες και να «αγκαλιάσουν» τον αθλητισμό και την άσκηση.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές» θα πραγματοποιήσουν την πρώτη παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ. Την ημέρα αυτή σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα είναι εκτός λειτουργίας προσκαλώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες, ενθαρρύνοντας ακόμα και τους πιο πολυάσχολους ανθρώπους να κινηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

«Οι εκδηλώσεις τρέχουν ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν. Η καμπάνια NowWeMove ξεκίνησε το 2012 και θα διαρκέσει έως το 2020, προκειμένου να παρακινήσει ευρωπαίους πολίτες να ξεσηκωθούν από τον καναπέ τους και να επωφεληθούν της άσκησης», εξηγεί στο thestival.gr η συντονίστρια Ελένη Λουαράση.

woman-running-up-stairs-192142_w1000.jpg

Ποδοσφαιρική επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους!

Την Πέμπτη 28 Μαΐου, η πλατεία Αριστοτέλους θα μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο γήπεδο, όπου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Panna, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας. Το Panna είναι σχετικά νέο άθλημα / σωματική δραστηριότητα. Αρκετά συχνά χρησιμοποιείται σε εκδηλώσεις επίδειξης καθώς συνδυάζει αεροβική, ποδόσφαιρο, ρυθμική γυμναστική και διασκέδαση, όλα σε ένα. Είναι μια εύκολη δραστηριότητα που θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα και λίγος χώρος. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο, στο χόκεϊ επί χόρτου ή στο μπάσκετ, κατά την οποία ένας παίχτης ρίχνει την μπάλα ανάμεσα στα πόδια του αντιπάλου. Αυτό μπορεί να γίνει, προκειμένου να περάσει την μπάλα σε άλλο παίκτη ή να σημαδέψει ένα στόχο, ή να συνεχίσει και να ανακτήσει την μπάλα.

«Από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, τέσσερις Δανοί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα κάνουν επίδειξη δεξιοτήτων στη διαχείριση μπάλας ποδοσφαίρου και στη συνέχεια θα καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει και αυτός, προκειμένου να προσελκύσουν τους Θεσσαλονικείς στη φυσική άσκηση», τονίζει η κα. Λουαράση, προσθέτοντας ότι το Panna χρησιμοποιείται ως εργαλείο για κοινωνική ένταξη δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους σε εξωτερικούς χώρους.Η ευρωπαϊκή περιοδεία θα διαρκέσει από τις 22 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει τις πόλεις Λουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ, Σκόπια, Θεσσαλονίκη, Πλόντβιβ, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Βιέννη.

6773255-awesome-stairs-wallpaper.jpg

«Κλείνουν» τα ασανσέρ σε δημόσια κτήρια

Ο κύριος στόχος της Ημέρας χωρίς Ασανσέρ είναι να εστιάσει την προσοχή του κοινού στην σημασία της σωματικής δραστηριότητας και να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για όλους μας να είμαστε σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή ζωή μας. «Απευθυνόμαστε σε ευαίσθητε ομάδες, καθώς έχουν δύσκολη πρόσβαση στον αθλητισμό. Μέσα από τις δράσεις αυτές, προωθείται οτιδήποτε οδηγεί άμεσα τους συμπολίτες μας στην κίνηση», υπογραμμίζει στο thestival.gr η Ελένη Λουαράση. Όπως αναφέρει, στις 5 Ιουνίου, δήμοι, φορείς, σύλλογοι, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να θέσουν εκτός λειτουργίας τους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες σκάλες των δημόσιων κτηρίων, είτε για ολόκληρη την ημέρα, είτε για μερικές ώρες.

Ακόμη, οι συντονιστές διακινούν ελεύθερα τα... movementpills, κάποια «μαγικά χαπάκια» που στις καρτέλες τους δεν έχουν φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά ανάγλυφα σχέδια με κάθε άθλημα που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος σε εβδομαδιαία βάση. «Διαθέτουμε τα χαριτωμένα σκευάσματα σε πολίτες και ανθρώπους που έχουν σχέση με την προώθηση του αθλητισμού. Έχουμε ήδη μοιράσει κάποια και θα υπάρχουν κάποια και την ημέρα της εκδήλωσης».

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος της παν-Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove η οποία είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, τηνπροώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει τη βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.

thestival.gr

#ασανσέρ #Ανελκυστήρες #κυλιόμενεςσκάλες

1 προβολή0 σχόλια