top of page
  • Admin

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ιδιοκτήτες κλέβουν ενοικιαστές πειράζοντας τους λογαριασμούς κοινοχρήστων


Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν σύντομα οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων οι οποίοι κατηγορούνται από πλευράς ενοικιαστών για πειραγμένους λογαριασμός, προκειμένου οι πρώτοι να αποκομίζουν εμμέσως ή και αμέσως οικονομικά οφέλη.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα τουλάχιστον γραφείο έκδοσης λογαριασμών κοινοχρήστων.

Πρόκειται για τρείς περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες διαμερισμάτων – έχουν το πάνω χέρι βάση καταστατικού – κλέβουν κυριολεκτικά ενοικιαστές καθώς πληρώνουν λιγότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν βάση των τετραγωνικών.

Το «κόλπο» έχει στηθεί καλά και στις περιπτώσεις που θα απασχολήσουν σύντομα των εισαγγελέα αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιόκτητες , παρόλο που έχουν διαμερίσματα τα οποία είναι μεγαλύτερα σε τετραγωνικά από αυτά που έχουν οι ενοικιαστές, πιάστηκαν να πληρώνουν μικρότερο μέρισμα στους λογαριασμούς των κοινοχρήστων.

Το κόλπο το οποίο έχουν ακολουθήσει είναι δύσκολο να εντοπιστεί με την πρώτη ματιά, καθώς αφορά σε περιπτώσεις ιδιοκτητών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, οι οποίοι ενώ στα σχέδια βάση των οποίων υπολογίζονται τα τετραγωνικά και το μέρισμα εμφανίζουν λιγότερα τετραγωνικά , κατά την κατασκευή κάλυψαν χώρους και επέκτειναν κατά πολύ τα πραγματικά τετραγωνικά των σπιτιών τους.

Ωστόσο αυτά τα τετραγωνικά ποτέ δεν τα δήλωσαν και δεν τα εμφάνισαν με αποτέλεσμα να κλέβουν τους ενοικιαστές οι οποίοι είχαν παντελή άγνοια για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν η υπόθεση πάει πίσω πολλά χρόνια και τα ποσά τα οποία γλύτωσαν οι ιδιοκτήτες κλέβοντας στους λογαριασμούς τους ενοικιαστές ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί πως μόνο τα τελευταία χρόνια από τα ποσά που αναλογούν τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το κοινόχρηστο ρεύμα αλλά ακόμα και για την πληρωμή των συνεργείων καθαρισμών αλλά και τη συντήρηση των ανελκυστήρων, ιδιοκτήτες έχουν καρπωθεί σε συνεργασία με εταιρεία έκδοσης λογαριασμών χιλιάδες ευρώ.

επίδομα πετρελαιο θερμανσης

Το κόλπο με τον διαχειριστή

Σε και προσπάθεια να κουκουλώνουν τις παρασπονδίες τους ιδιοκτήτες προχώρησαν σε μια ακόμα παρανομία καθώς κανένας από αυτούς δεν δέχεται να αναλάβει καθήκοντα διαχειριστή αλλά αντί να καλέσουν γενική συνέλευση και να αναλάβει την διαχείριση – όπως προβλέπεται απο τα καταστατικά ο ενοικιαστής με το μεγαλύτερο σε τετραγωνικά διαμέρισμα – παράνομα όρισαν διαχειριστή την εταιρεία η οποία εκδίδει τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων.

Αυτή η τακτική τους επιτρέπει να ελέγχουν απόλυτα τους λογαριασμούς και να μαγειρεύουν κάθε φορά τα πράγματα όπως τους βολεύει. Να σημειωθεί , πως ήδη για ανάλογο θέμα έχει επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο σε εταιρεία έκδοσης λογαριασμών κοινοχρήστων, η οποία κατηγορείται και για φοροδιαφυγή.

Θέμα με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που πιάστηκαν να κλέβουν ενοικιαστές διαμερισμάτων που ζουν στις ίδιες με αυτούς πολυκατοικίες, βρίσκονται αντιμέτωποι πλέον και με μια ακόμα απειλή, αυτής της ακύρωσης των λογαριασμών που εκδόθηκαν και στη συνέχεια πολυμερίστηκαν σε όλα τα διαμερίσματα και αφορούσαν στην αγορά πετρελαίου, καθώς η κομπίνα που έκαναν με την αύξηση των τετραγωνικών στα διαμερίσματά τους – επί χρόνια δεν δηλώθηκε – άλλαξε την ενεργειακή κλάση της οικοδομής, με αποτέλεσμα αυτή να έχει μεγάλες απώλειες λόγω της χρήσης υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την αυθαίρετη επέκταση των διαμερισμάτων , τα οποία επιτρέπουν μεγάλες ενεργειακές απώλειες.

Να σημειωθεί πως ήδη ενοικιαστές κινούνται προκειμένου όχι μόνο να τους καταβληθούν χρήματα από τους πειραγμένους λογαριασμούς των κοινοχρήστων, αλλά και να χρεωθούν στους ιδιοκτήτες που άλλαξαν την ενεργειακή κλάση της οικοδομής, όλα τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

33 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page