top of page
  • Admin

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο δράκος των ασανσέρ


ο δράκος των ασανσέρ

Βαριά καμπάνα σε 32χρονο πολιτικό μηχανικό για επιθέσεις σε 10 νεαρές γυναίκες που κινούνταν μόνες τους τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Πώς δικαιολόγησε τις πράξεις του.

Συνολική ποινή φυλάκισης 11,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 32χρονο πολιτικό μηχανικό που καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος 10 νεαρών γυναικών, μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικιών. Το δικαστήριο δεν ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για οκτώ "απόπειρες βιασμού" και για άλλες δύο περιπτώσεις να μετατραπεί η κατηγορία σε "προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας".

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις τέσσερις από τις δέκα περιπτώσεις που του αποδόθηκαν ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες έξι. Ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, λόγω της πίεσης που είχε για να πάρει το πτυχίο του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, ο καταδικασθείς ολοκλήρωσε τις σπουδές του, κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης του.

Ο 32χρονος (τότε) φοιτητής συνελήφθη πριν 11 μήνες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο του 2014 επιτέθηκε σε 10 νεαρές γυναίκες που κινούνταν μόνες τους, τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χαρακτηρίστηκε ως "δράκος" των ασανσέρ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ακολουθούσε τα θύματα του μέχρι τις εισόδους των πολυκατοικιών όπου διέμεναν και, προσποιούμενος τον ένοικο, εισερχόταν μαζί τους στον χώρο. Με τη χρήση σωματικής βίας , ακινητοποιούσε τις κοπέλες μέσα στα ασανσέρ, προσπαθώντας να τις βιάσει. Όταν οι παθούσες έβαζαν τις φωνές, καλώντας σε βοήθεια, ο 32χρονος τρεπόταν σε φυγή.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page