top of page
  • Admin

Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 9 μηνών για τραυματισμό σε ανελκυστήρα


Σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, δύο εκπρόσωποι ανώνυμης εταιρείας, που λειτουργεί σούπερ μάρκετ στη Ρόδο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια σε εργαζόμενο διότι δεν είχαν λάβει τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας λειτουργίας ανελκυστήρα με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της εργασίας του να πέσει στο κενό!

Πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση παραστάθηκε, εκπροσωπούμενος από τον δικηγόρο κ. Μ. Κουτσούκο, ένας κάτοικος της Ιαλυσού, που είχε προσληφθεί στην επιχείρηση τον Ιούλιο του 1999.

Ανάμεσα στα καθήκοντά του ήταν η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και η τοποθέτησή τους τόσο στην υπόγεια αποθήκη του καταστήματος όσο και στα ράφια του ισόγειου ορόφου που προορίζονται για τους πελάτες. Το θύμα ανέφερε σε μήνυσή του ότι η μεταφορά από τους εργάτες της επιχείρησης των εμπορευμάτων από την υπόγεια αποθήκη στον ισόγειο όροφο του καταστήματος πραγματοποιείται από ειδικό ανελκυστήρα εμπορευμάτων βαρέος τύπου.

Στις 4 Αυγούστου 2001 το ωράριο της εργασίας του ήταν 13:00 έως 21:00. Την 16:00 ώρα περίπου έλαβε εντολή από το Δ/ντη του καταστήματος να μεταφέρει από την υπόγεια αποθήκη στον ισόγειο προκειμένου να παραδοθούν σε πελάτη του καταστήματος δύο κιβώτια ούζο που το καθένα περιείχε 6 φιάλες.

Αμέσως κάλεσε τον επαγγελματικό ανελκυστήρα μεταφοράς εμπορευμάτων προκειμένου να μεταβεί στον υπόγειο όροφο και να εκτελέσει την εντολή.

Όταν απασφαλίσθηκε η πόρτα την άνοιξε, για να εισέλθει στο θάλαμο του ανελκυστήρα αλλά βρέθηκε στο κενό και κατέπεσε από ύψος 4 μέτρων στο φρεάτιο διότι ο ανελκυστήρας βρισκόταν στον υπόγειο όροφο ακινητοποιημένος γι’ αυτό και δεν θα έπρεπε να ανοίξει η πόρτα στον ισόγειο όροφο.

Όταν βρέθηκε στο κενό του φρεατίου από ενστικτώδη κίνηση προστάτευσε το κεφάλι του με τα δυο χέρια του, κίνηση που αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του.

Από την πτώση του υπέστη πολλαπλές κακώσεις και εκτεταμένα αιματώματα στο θώρακα, στη ράχη, στα πόδια και στα χέρια και γενικά σε ολόκληρο το σώμα του.

Λόγω των πόνων και των σοβαρών τραυμάτων του άρχισε να καλεί σε βοήθεια μέσα από το σκοτεινό φρεάτιο. Με τη συνδρομή και την άμεση κινητοποίηση συναδέλφου του ανασύρθηκε από το φρεάτιο του ανελκυστήρα σε άθλια κατάσταση γεμάτος αιματώματα ενώ ο άλλος συνάδελφός του τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρές σωματικές κακώσεις στο θώρακα, στα άκρα και την κοιλιακή χώρα οι οποίες επιπλέον δημιούργησαν οίδημα στο δεξιό νεφρό του και «ευρήματα» στο ουροποιητικό του σύστημα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

32 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page