top of page
  • Admin

Αρχίζουν έλεγχοι στα συνεργεία συντήρησης ανελκυστήρων


Ελέγχους στα συνεργεία που εγκαθιστούν και συντηρούν ανελκυστήρες θα αρχίσουν να πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, από τον επόμενο μήνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών που τα χρησιμοποιούν. Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στη διεύθυνση βιομηχανίας παρουσία του προϊσταμένου κ. Γιαννά και υπηρεσιακών παραγόντων από την περιφέρεια και το δήμο, ενώ παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης και ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας.

Όπως τονίστηκε υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες εγκαταστάσεις σε επίπεδο νομού οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν και μάλιστα από πιστοποιημένα συνεργεία.

Σημειώνεται ότι ο δήμος ελέγχει με συνεργείο του τη λειτουργία του ανελκυστήρα και αν δεν είναι σωστή τον σφραγίζει. Στη συνέχεια ελέγχεται ο συντηρητής του ανελκυστήρα και ενημερώνεται η υπηρεσία της περιφέρειας αν αυτός είναι πιστοποιημένος και ανάλογα επιβάλλονται πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 40.000 ευρώ. Με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης υπογράμμισε χτες ότι από την 1η Ιουλίου θα γίνονται έλεγχοι στα συνεργεία τα οποία σε επίπεδο νομού ανέρχονται σε 24, ενώ από πλευράς δήμου θα δοθεί προτεραιότητα σε δημόσια κτίρια, και ξενοδοχειακές μονάδες.

«Το θέμα αφορά και τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, δηλαδή την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και τους 34 δήμους της περιφέρειας. Μπορεί να θεωρείται ένα συνηθισμένο πράγμα όμως είναι εξαιρετικά σοβαρή η διαδικασία συντήρησης αδειοδότησης και πιστοποίησης των συνεργείων. Θα σταλούν σε όλους τους νησιωτικούς δήμους έγγραφα με τα οποία θα καλούν όλους τους ενδιαφερομένους να επικαιροποιήσουν την πιστοποίησή τους και οι δήμοι να προβούν σε ελέγχους.

Σε κάθε δήμο διατηρείται μητρώο στο οποίο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις αυτές. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει υπό τον έλεγχό της τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Είναι 24 συνεργεία για τη Δωδεκάνησο τα οποία μπορούν να εγκαθιστούν και να συντηρούν τους ανελκυστήρες. Αλλά αυτό χρειάζεται πιστοποίηση και επικαιροποίηση και νόμιμη απασχόληση προσωπικού. Το να εγκαταστήσεις ασανσέρ δεν είναι ούτε απλό ούτε ακίνδυνο, καθώς υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από μία κακή συντήρηση και λειτουργία» είπε.

Παράλληλα κάλεσε τους υπεύθυνους των συνεργείων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της περιφέρειας και να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους για να πιστοποιηθούν. «Καλώ με τη δέουσα προσοχή και αυστηρότητα όλα τα συνεργεία μέχρι το τέλος του μήνα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και να συμπληρώσουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά. Από 1η Ιουλίου αρχίζουν αυστηροί έλεγχοι και ο δήμος θα προβαίνει σε σφραγίσεις εγκαταστάσεων που δε λειτουργούν νόμιμα. Είναι σαφές ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ζητούν πιστοποίηση συνεργείων. Δε μπορούν να γίνονται εκπτώσεις σε αυτά τα πράγματα. Το συνεργείο για να έχει πιστοποίηση χρειάζεται προσωπικό δύο ατόμων. Τα συνεργεία που έρχονται από άλλες περιοχές παίρνουν τις πιστοποιήσεις τους από τις αντίστοιχες περιφέρειες.

Καλώ όλους να μην αδιαφορήσουν καθώς όταν αρχίσουν οι έλεγχοι και δεν υπάρχουν πιστοποιήσεις θα επιβληθούν κυρώσεις. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από το δήμο Ρόδου και θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

45 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page